Wandelen door Koninklijke Opera tijdens CM Urban Walk Gent

Op zondag 3 december sluit de CM Urban Walk Series de jaargang 2023 in stijl af met een nieuwe ontdekkingstocht dwars door de Gentse binnenstad. De CM Urban Walk Gent kan alvast een eerste locatie uit de doeken doen: de indrukwekkende Koninklijke Opera die voor het eerst zijn deuren open stelt. Inschrijven is mogelijk vanaf woensdag 20 september.

Tien kilometer lang door de prachtige Vlaamse steden dwalen, met onderweg de kans om unieke gebouwen en indrukwekkende locaties te ontdekken die normaal gesproken niet of slechts beperkt toegankelijk zijn. Het is al vier jaar lang het succesrecept van de CM Urban Walk Series.

Deze maand mocht Lier nog 3.600 enthousiaste wandelaars verwelkomen voor een verrassende ontdekkingstocht. Eerder dit jaar waren ook Brussel (19 maart), Brugge (28 mei) en Antwerpen (18 juni) de gastheer voor de CM Urban Walk Series. Steven Hermans, directeur businessontwikkeling en innovatie bij CM, blikt tevreden terug op het succes. “Met de CM Urban Walks willen we deelnemers aansporen om onze geliefde Vlaamse steden eens te herontdekken op een sportieve, maar toegankelijke wijze. Missie geslaagd!”

De jaargang van 2023 wordt afgesloten met de CM Urban Walk Gent op zondag 3 december. Hoewel de binnenstad van Gent al voor de derde keer op het programma staat, heeft ze nog lang niet al haar geheimen prijs gegeven. Zo is de eerste locatie de we voor deze editie kunnen bekendmaken een primeur: voor het eerst zullen wandelaars zich kunnen vergapen aan de pracht en praal van de Koninklijke Opera Gent.

“We stellen Opera Gent graag open voor de sportievelingen van de CM Urban Walk Gent”, zegt Jan Raes, algemeen directeur Opera Ballet Vlaanderen. “Of het nu gaat om culturele of sportieve activiteiten: mensen samenbrengen en hen een buitengewone ervaring geven, is iets dat ons bindt. En ook onze dansers, musici, solisten en technici leveren bij elke voorstelling olympische prestaties af om die beleving met jullie te delen. Welkom dus bij Opera Ballet Vlaanderen en vergeet niet tijdens jullie ontdekkingstocht in de stad ook even rond te kijken in dit mooie huis.”

Burgemeester Mathias De Clercq kijkt met veel enthousiasme uit naar de derde editie van de CM Urban Walk in zijn stad. “Bewegen is gezond, en dat hoeft niet altijd intensief sporten te zijn. Met de Urban Walk Gent kan je op eigen tempo onze stad beter leren kennen. Je komt op unieke locaties en op verborgen plekjes. Ik ben er zeker van dat de wandelaars Gent nóg mooier gaan vinden na de Urban Walk.”

De komende weken en maanden zullen nog meer locaties bekendgemaakt worden. Op het parcours is een rustlocatie voorzien, waar de deelnemers een smakelijke traktatie van Arla Skyr wacht. Start en aankomst van de CM Urban Walk Gent ligt op de Bijlokesite.

Meer info & inschrijvingen:

www.cmurbanwalkseries.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?