Wandelaars en lopers genieten in Averbode van gezellige afsluiter Lampiris Nature Trail Series

Met de Lampiris Averbode Nature Trail & Walk is zondag het doek gevallen over de Lampiris Nature Trail Series 2019. Op naar volgend jaar, voor een nieuwe reeks prachtige wandel- en loopevents in de natuur!

De Lampiris Averbode Nature Trail & Walk was de vijfde afspraak uit de Lampiris Nature Trail Series, de verzameling van de meest groene loop- en wandelevenementen van ons land. Eind maart vond de eerste manche plaats in Spa. Daarna volgden nog events in Tongerlo (de zogenaamde Abdijentocht, met aankomst in Averbode), Leuven en Villers-la-Ville.

In Averbode konden de lopers en de wandelaars zondag genieten van een tocht door de prachtige Merodebossen over een parcours dat voor 95% uit onverharde wegen bestond. Een sportieve, duurzame en kwalitatieve natuurbeleving stond voorop. De diverse parcours werden uitgewerkt in nauw overleg met de betrokken boswachters. Bovendien werd bij de bevoorradingsposten enkel gebruik gemaakt van herbruikbare bekers. Wegwerpbekers werden verbannen.

De trail run over 28 km werd gewonnen door Andreas Pahos. Hij deed 1 uur, 49 minuten en 4 seconden over het parcours, dat in droge omstandigheden kon worden afgelegd. De voor zondagochtend voorspelde regen bleef immers uit en daar mopperde uiteraard niemand om. Op de 15 km liet Rik Herremans met 1:03:56 de snelste tijd noteren. Met een chrono van 32 minuten en 41 seconden toonde Gerben Broers zich de rapste op de trail run van 8 km.

De wandelaars, die in groten getale waren afgezakt naar Averbode, konden kiezen uit een wandeling van 8 of 15 km. “Een fantastisch parcours en een heel tof evenement. We komen volgend jaar graag terug!”, was een veelgehoorde reactie!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.