Wandel in oktober voor Pink Ribbon en steun het onderzoek naar borstkanker

De Roze Mars, dat is van 1 tot 31 oktober 2020 streven naar 10.000 stappen per dag in de strijd tegen borstkanker én voor je eigen gezondheid.
Pink Ribbon, de nationale organisatie in de strijd tegen borstkanker, lanceert, in samenwerking met wandelknooppunt.be, 7 Pink Ribbon wandelingen. Dit partnerschap is ontstaan naar aanleiding van De Roze Mars, een leuke online bewegingschallenge gedurende de maand oktober. De vzw doopt oktober om tot ‘stap-maand’ en raadt aan minimum 30 minuten per dag éxtra te bewegen. De 7 Pink Ribbon wandelroutes hebben de vorm van het Pink Ribbon lintje en tellen elk zo’n 10.000 stappen
Elke dag krijgen 26 vrouwen in België te horen dat ze borstkanker hebben. 1 op 3 kankers kan vermeden worden door een gezonde levensstijl. Daarbij speelt beweging een belangrijke rol. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie moeten we minstens 5 dagen per week 30 minuten matig bewegen. Dat halfuurtje extra wandelen per dag is al voldoende om onze gezondheid een mooie extra boost te geven. Maar we hebben nog een heel eind te gaan, want volwassenen zitten gemiddeld 8,3 uur per dag stil. Meer bewegen is niet altijd even makkelijk voor wie een sedentair (beroeps)leven leidt. Met de 7 wandelroutes hoopt Pink Ribbon een eerste duwtje in de rug te geven aan iedereen die meer wilt bewegen en wilt werken aan een actieve levensstijl. 
Wandelknooppunt.be zet graag haar schouders onder het goede doel Pink Ribbon en De Roze Mars campagne. De organisatie stippelde 7 unieke wandelingen uit verspreid over heel België. Elke wandeling volgt een traject in de vorm van het Pink Ribbon lintje en telt zo’n 10.000 stappen, wat neerkomt op 7 tot 8 km, dat is goed anderhalf uur wandelen. De wandelroutes zijn te vinden in de omgeving van Averbode, Bosland, Gaasbeek, Drongengoed, Rodeberg, Pays des Collines en Burg-Reuland. Alle wandelroutes kan je hier eenvoudig en gratis downloaden en printen, uploaden in de app of via gpx-bestand volgen. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?