Waarom je beter een zonnebril draagt tijdens het lopen

De zon komt bescheiden maar zeker van achter de wolken tevoorschijn. De temperaturen klimmen naar een hoger niveau en de grillige neerslag houdt zich stilaan gedeisd. Dat wil maar één ding zeggen: de zomer lonkt! Hoog tijd om de frisse kledij en zonnebrillen uit je kast te halen, ook tijdens het sporten. Dat eerste is vanzelfsprekend, maar wat met een zonnebril tijdens het lopen?
Het nut van lopen met een zonnebril

Een zonnebril dragen tijdens het lopen, het lijkt voor vele lopers niet evident. Toch heeft zo’n loopbril een dubbele functie. Enerzijds beschermt het je ogen tegen de zon, anderzijds biedt het een aangenaam comfort tijdens het lopen.

Uv-stralen van de zon kunnen niet alleen rechtstreeks, maar ook onrechtstreeks schade aanbrengen aan je ogen. Denk maar aan de felle stralen die weerkaatsen op asfalt. Voor de directe uv-stralen volstaat een petje vaak wel, maar tegen de indirecte straling is een hoofddeksel zeker niet voldoende. Reden te meer dus om extra bescherming aan je ogen te voorzien en een zonnebril te dragen.

Een loopbril is niet alleen beschermend voor je ogen, het komt ook je loopcomfort ten goede. Herinner je jezelf niet van die zomerdagen waarop je moet pieren tegen de zon in? Dat is met een goede bril niet het geval. Bijgevolg loop je veel meer ontspannen en kan je het beste uit je looptraining halen.

Geen dure, maar duurzame loopbril

Bij Runners’ lab willen we het belang een zonnebril tijdens het lopen extra onder de aandacht brengen, want nog niet genoeg lopers zijn overtuigd van dit belangrijke accessoire. Daarom voegde de loopspeciaalzaak met de Runners’ Vision One onlangs een nieuw model toe aan hun assortiment.

Merken willen vaak het mooiste en meest speciale model op de markt aanbieden. Dat zie je dan ook meteen in de prijs. Runners’ lab doet het anders: er werd niet gekozen voor een duur, maar voor een duurzaam model. De brillen in hun assortiment zijn volledig gemaakt uit gerecyclede materialen, die keer op keer worden herbruikt. Draag jij jouw zonnebril niet meer? Stuur hem dan terug zodat hij opnieuw kan worden gerecycleerd. Op die manier maakt Runners’ lab het circulaire verhaal waar en combineren ze comfort, stijl en duurzaamheid in een zonnebril.

Een totaalbeleving in een zonnebril

Met de Runners’ Vision loopbril ervaar je een totaalbeleving, en dat begint al bij de (duurzame) verpakking. Deze is stijlvol en compact en je kan er je bril veilig in opbergen. Binnenin het doosje vind je bovendien een QR-code. Scan deze en je ontdekt het ontstaan van jouw unieke zonnebril.

Uiteraard moet de kwaliteit van de bril en de glazen niet lijden onder het duurzame karakter. Dankzij de gecertificeerde uv- en lenskwaliteit worden je ogen optimaal beschermd tegen de schadelijke uv-stralen. Tot slot is de pasvorm ideaal om zonder irritaties te sporten. De Runners’ Vision (99,95 eur) is een samenwerking tussen Runners’ lab – met al z’n loopervaring en Yuma Labs die gespecialiseerd zijn in het maken van duurzame zonnebrillen.

Koop je loopzonnebril bij Runners’ lab

Runners’ lab koos bewust voor een alledaags design. Het veelzijdige model is niet alleen geschikt om mee te lopen, maar is ook ideaal om mee door de stad te paraderen, op een terrasje te genieten van een drankje of als bescherming tijdens een ontspannen fietstocht. Ben je enthousiast over deze duurzame en stijlvolle bril? Bestel hem op de Runners’ lab webshop of kom langs in één van de Runners’ lab winkels.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.