VUB’ers lopen marathon voor zwembad

De Vrije Universiteit Brussel roept studenten, alumni en personeelsleden op om massaal deel te nemen aan de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon om haar zwembad te redden.

Al meer dan 25 jaar is het VUB-zwembad een plek waar topsporters, studenten en personeelsleden, maar ook scholen, organisaties en bedrijven uit de buurt terecht kunnen voor waterplezier. Zo speelt het bad een belangrijke rol in onderwijs, wetenschap, bewegingsrecreatie en maatschappelijke integratie van verschillende groepen. Om die rol te kunnen blijven vervullen is nood aan een grondige renovatie en bijkomende investeringen. Anders dient het zwembad zijn deuren te sluiten.

Naast vele andere initiatieven om dit project te laten slagen, loopt de VUB dit jaar de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon om haar zwembad te redden. Wie meeloopt kan een vrije bijdrage schenken voor de renovatie van het bad. Het doel is om zo 3.500 euro in te zamelen. Per 7 euro wordt het zwembad gevuld met een liter water.

Alle VUB’ers die aan de start verschijnen krijgen een uniek loopshirt. Daar bovenop krijgen de persoon en de studentenvereniging met het grootste sponsorbedrag een leuke prijs. Wie niet kan deelnemen, kan het VUB-zwembad ook helpen redden door een vrije gift te doen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?