Vrouwen aan de macht in Kortrijk

Op Pinkstermaandag 24 mei staat in Kortrijk de tweede run van de Knack Weekend Ladies Run Series op het programma. De BV-ambassadrices zijn opnieuw van de partij om de massa op sleeptouw te nemen.

Onder andere Francesca Vanthielen loopt mee op Pinkstermaandag in Kortrijk. (foto alain buyck)
De Knack Weekend Ladies Run Series is dit jaar toe aan zijn vijfde editie. Door het grote succes is de loopwedstrijd in Kortrijk op Pinkstermaandag sinds vorig jaar uitgebreid met drie nieuwe runs. Knokke werd eerder al een overweldigend succes, later dit jaar staan ook nog Brussel en Hasselt op het menu.

Net als de voorgaande jaren zijn enkele bekende Vlamingen de ambassadrices van de Knack Weekend Ladies Run Series: arts en journaliste Marleen Finoulst, VTM-nieuwsanker Cathérine Moerkerke, Studio Brussel-presentatrice Siska Schoeters, VRT-nieuwsanker Martine Tanghe en actrice Francesca Vanthielen. Zij bereidden zich gedurende 10 weken voor op Kortrijk. Daarnaast is ook minister Hilde Crevits van de partij. 

STEEDS MEER MANNEN 

Ook voor mannen is er al enkele jaren een programma in Kortrijk. Zij kunnen kiezen tussen 5 en 11 km. Steeds meer mannen vinden dan ook de weg naar deze massaloop.

In totaal worden er maandag 3.000 lopers en loopsters verwacht. De start van alle afstanden en de finish van de 11 km ligt bij de Sportcampus Lange Munte. De finish van de 5 km bevindt zich vanaf dit jaar op de Grote Markt, te midden van de Kortrijkse Sinkenfeesten.

Programma:
11.00 u.: Kortrijk Loopt 5 km & 11 km (heren)
11.30 u.: Knack Weekend Ladies Run 5 km & 11 km

Inschrijven voor alle afstanden kan vanaf 9 uur in Sportcampus Lange Munte (Bad Godesberglaan, Kortrijk).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?