Vrouwen aan de macht in Kortrijk

Op Pinkstermaandag 13 juni staat in Kortrijk de tweede run van de Knack Weekend Ladies Run Series op het programma. Onder andere Francesca Vanthielen en Martine Tanghe geven er het goede voorbeeld.

De Knack Weekend Ladies Run Series ambassadrices zijn er klaar voor.  (foto studio bolster)
De Knack Weekend Ladies Run Series is intussen al toe aan zijn zesde editie. De Ladies Run in Knokke werd eerder dit jaar al een groot succes, in oktober staan ook nog Brussel en Hasselt op de kalender. In Kortrijk staan er traditiegetrouw weer twee verschillende afstanden op het programma, 5 en 11 km, zowel voor dames als voor heren.

Net als de voorgaande jaren fungeren enkele sportieve bekende Vlamingen als ambassadrices van de Knack Weekend Ladies Run Series: arts en journaliste Marleen Finoulst, VTM-nieuwsanker Cathérine Moerkerke, VRT-nieuwsanker Martine Tanghe, ex-judoka Gella Vandecaveye en actrice Francesca Vanthielen. Ook de twee Knack Weekend Lezersteams verschijnen in Kortrijk aan de start. Zij bereidden zich gedurende 10 weken voor op deze wedstrijd. Daarnaast is ook minister Hilde Crevits opnieuw van de partij in Kortrijk. 

AANTAL MANNEN IN STIJGENDE LIJN 

In Kortrijk wordt er ook aan de heren gedacht. Zij kunnen er eveneens kiezen tussen een wedstrijd van 5 of 11 km. Dit jaar hebben er opnieuw opvallend meer mannen de weg naar deze leuke stadsloop gevonden. In totaal worden er maandag ruim 3.000 lopers en loopsters verwacht. 

De lopers vertrekken ter hoogte van Sportcampus Lange Munte. Het parcours zet daarna koers richting het hart van de stad, de Grote Markt, waar de deelnemers aan de 5 km runs finishen. Wie zich inschreef voor de lange afstand loopt een lus doorheen de mooie binnenstad om vervolgens terug te keren naar de Sportcampus waar de finishboog staat. Het gevarieerde parcours doet onderweg zowel enkele taaie kasseistroken als onverharde paden aan.

Inschrijven voor alle afstanden kan vanaf 9 uur in Sportcampus Lange Munte (Bad Godesberglaan, Kortrijk).


Programma
11.00 u.: Kortrijk Loopt 5 km & 11 km (heren)
11.30 u.: Knack Weekend Ladies Run 5 km & 11 km

Start Kortrijk Loopt 5 km & 11 km : Sportcampus Lange Munte
Start Knack Weekend Ladies Run 5 km & 11 km : Sportcampus Lange Munte
Finish 5 km runs : Grote Markt Kortrijk (gratis pendeldienst naar Sportcampus Lange Munte)
Finish 11 km runs : Sportcampus Lange Munte

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?