Vrouwelijke BV’s geven het goede voorbeeld in Kortrijk

Op Pinkstermaandag staat in Kortrijk de tweede run van de Knack Weekend Ladies Run Series op het programma. Erika Van Tielen en 4 andere BV-ambassadrices lopen samen met 2.000 andere vrouwen mee.

De Knack Weekend Ladies Run Series is intussen al toe aan zijn zevende editie. De Ladies Run in Knokke werd eerder dit jaar al een groot succes, in oktober staan ook nog Brussel en Hasselt op de kalender. In Kortrijk staan er traditiegetrouw weer twee verschillende afstanden op het programma: 5 en 11 km.

Net als de vorige jaren fungeren enkele sportieve bekende Vlamingen als ambassadrices van de Knack Weekend Ladies Run Series: arts en journaliste Marleen Finoulst, ex-judoka Gella Vandecaveye, actrice Veerle Dobbelaere en presentatrices Erika Van Tielen en Francesca Vanthielen. Daarnaast is ook minister Hilde Crevits opnieuw van de partij in Kortrijk. 

AANTAL MANNEN OOK IN STIJGENDE LIJN 

In Kortrijk wordt er ook aan de mannen gedacht. Zij kunnen er eveneens kiezen tussen een wedstrijd van 5 of 11 km. Dit jaar hebben er opnieuw meer mannen de weg naar deze leuke stadsloop gevonden. In totaal worden er maandag ruim 3.000 lopers en loopsters verwacht.

IEDEREEN OLYMPIËR

In de zomer van 2012 vinden in Londen de Olympische Spelen plaats. De Stad Kortrijk wou dit niet zomaar laten voorbijgaan en stelt zich ambitieus op: “Iedereen Olympiër” in Kortrijk in 2012!

In het kader van dit unieke stadsproject werd in de verschillende deelgemeenten van Kortrijk een “Iedereen Loopt“-programma opgestart, waarbij de deelnemers in 10 weken 5 km leerden lopen. Als afsluiter van hun trainingsprogramma staan er maandag zo’n 100 deelnemers van het project aan de start van hun allereerste wedstrijd.

GEVARIEERD PARCOURS

Het gevarieerde parcours van Kortrijk Loopt brengt je langs enkele prachtige straten en pleinen, langs de oevers van de Leie, over enkele mooie bruggen, … Het parcours doet onderweg zowel taaie kasseistroken als onverharde paden aan.

De start wordt gegeven op Sportcampus Lange Munte. Het parcours zet daarna koers naar het hart van de stad, de Grote Markt, waar de deelnemers aan de 5 km runs finishen. Wie zich inschreef voor de lange afstand loopt een lus doorheen de de mooie binnenstad om vervolgens terug te keren naar de Sportcampus waar de aankomst ligt.

Inschrijven voor alle afstanden kan vanaf 9 uur in Sportcampus Lange Munte (Bad Godesberglaan, Kortrijk).

Kortrijk Loopt / Knack Weekend Ladies Run
Programma:
11.00 u.: Kortrijk Loopt 5 km & 11 km (heren)
11.30 u.: Knack Weekend Ladies Run 5 km & 11 km

Start:
Kortrijk Loopt 5 km & 11 km : Sportcampus Lange Munte
Knack Weekend Ladies Run 5 km & 11 km : Sportcampus Lange Munte

Finish:
5 km runs : Grote Markt Kortrijk (gratis pendeldienst naar Sportcampus Lange Munte)
11 km runs : Sportcampus Lange Munte

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?