Vrouw loopt verkeerd en wint marathon

Meredith Fitzmaurice heeft 'per ongeluk' de Run for Heroes Marathon in Ontario gewonnen. De Canadese, die was ingeschreven voor de halve marathon, miste een afslag, liep gewoon door en won de marathon.

Meredith Fitzmaurice zal zich de Run for Heroes Marathon in het Canadese Ontario nog lang heugen. De vrouw was vorige week van plan om er aan de halve marathon deel te nemen, maar nadat ze halfweg een afslag miste kwam ze op het parcours van de marathon terecht.

“Op een gegeven moment keek ik op mijn horloge en realiseerde ik me dat ik eigenlijk de finishlijn al had moeten overschrijden”, reageerde de Canadese, die vervolgens maar besloot door te zetten hoewel ze nog nooit de volledige 42,195 km had gelopen. “Ik vroeg aan de wedstrijdleider of ik mocht doorlopen en hij gaf groen licht. Vanaf toen gierde de adrenaline door mijn lijf.”

Fitzmaurice realiseerde zich pas dat ze de eerste vrouw was toen toeschouwers op haar begonnen roepen en high-fives uitdeelden. Na 3u11:48 kwam ze als eerste vrouw en 10de in het algemene klassement over de streep. “Pas toen besefte ik wat ik had gerealiseerd. Meteen na de finish barstte ik dan ook in tranen uit.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?