Vrouw loopt lelijke blessure op na beginnersfout

De hitte hield de voorbije weken Europa in zijn greep. Een Engelse loopster liep daardoor een lelijke blessure op, al had ze dat ook deels aan zichzelf te wijten.

Ze zouden beter wat minder spel maken over lopen in de hitte. Ga gewoon lopen en geniet.” Het was een van de reacties op onze Facebook-pagina van de voorbije week. Om even duidelijk te maken dat het wel degelijk belangrijk is om regelmatig te wijzen op de voorzorgen die je moet nemen als je gaat lopen in de hitte, schrijven we hieronder het verhaal van Julie Nisbet. We waarschuwen je ook al: de bijbehorende foto’s vind je hieronder, maar je bekijkt ze beter niet als je een zwakke maag hebt of net van tafel komt.  

Nisbet is een 34-jarige loopster die al 11 marathons op haar palmares heeft. Geen beginner, dus. Maar ook ervaren lopers maken fouten. Recent nam Nisbet deel aan The Wall, een wedstrijd van 110 kilometer tussen Carlisle en Newcastle in het noordoosten van Engeland. De thermometer gaf die dag 30 °C aan en dus smeerde Nisbet zich in met zonnecrème. Tot zover niets aan de hand, maar dat ze zich tijdens de wedstrijd (gedurende 21 uur) niet meer extra insmeerde, was wel een probleem. Naar eigen zeggen was ze te afgeleid door de wedstrijdomstandigheden.

Ravage

De brandende zon in combinatie met een bleke huid en zweet hadden een ware ravage aangericht. Serieuze vochtophopingen overal op haar benen, tweedegraads brandwonden (en een meerbeurtenkaart voor het ziekenhuis) waren de zware gevolgen. Momenteel is Nisbet alweer aan de beterhand en denkt ze zelfs aan een volgende marathon. “Dit is het einde van de wereld niet”, schreef ze op haar Twitter.

Voor alle duidelijkheid: heb geen schrik om in de hitte te gaan lopen (neem wel deze tips ter harte). Wat Nisbet overkwam, was een uitzonderlijke samenloop van omstandigheden, maar illustreerde wel eens te meer dat je je voorzorgen moet nemen.  

O ja – bijna vergeten: de foto’s …

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?