Vrouw loopt 833 km in 1 week, Guinness erkent record niet

Amy Hughes verbeterde het wereldrecord 'grootste afstand gelopen in 1 week op een loopband'. Tenminste, dat dacht ze.

De 29-jarige Amy Hughes, die in het verleden al heel wat loopuitdagingen aanging, wilde vorig jaar het record ‘grootste afstand in een week op een loopband’ verbeteren. Dat stond op 827 kilometer en dateert uit 2011.  

Hughes, die haar recordpoging ondernam in Trafford Shopping Centre in Manchester, ging tot het uiterste en klokte na 7 dagen af op 833 kilometer. Een verbetering van het record, maar …

Tien maanden na de slopende onderneming liet Guinness weten dat het Hughes’ record definitief niet opneemt in het bekende World Book of Records. Reden: er waren geen onafhankelijke getuigen die de poging registreerden. Het was de vriend van Hughes die alles bijhield en die voldoet volgens Guinness niet aan de voorschriften

Hel

De 29-jarige loopster kon er uiteraard niet mee lachen. Zeker omdat heel de recordpoging via livestream te bekijken was en er dus ook bewijzen genoeg zijn. Maar bij Guinness houden ze voet bij stuk.

Hughes liet via Instagram weten helemaal kapot te zijn: “Ik ben zo kwaad. Ik ging 7 dagen door de hel (ik had 13 blaren en sliep 3 uur per dag) en was compleet uitgeput. Alles – afstand, rusttijden, … – werd perfect bijgehouden, volgens de Guinness-richtlijnen. Ik weet echt niet wat ik meer kan doen.”

Ondertussen circuleert er wel een petitie (zie hieronder) waardoor je kan proberen om het record alsnog te laten erkennen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?