Vrouw loopt 1 mijl in 5’12″… Op crocs!

Hoe snel loop je één mijl (1,6 kilometer) op crocs? Dat was het uitgangspunt van de Croc-o-mile. Inderdaad, een loopwedstrijd op crocs.
Vorig weekend werd de jaarlijkse Sir Walter Miler meeting in het Amerikaanse North Carolina afgetrapt op een bijzondere manier. Met de zogenaamde ‘Croc-o-mile’ konden deelnemers zichzelf bewijzen op crocs. AJ Tucker liep die mijl in een blitstijd van 4’35”. Dat is sneller dan veel lopers 1 kilometer voltooien… op ‘normale’ loopschoenen.
Bij de vrouwen ging de overwinning naar de Amerikaanse Sarah Rapp, die in de gietende regen een tijd van 5’12″38 op de tabellen zette. Voor de duidelijkheid: dat is een gemiddelde van bijna 19 km/u
Tot op heden is er geen snellere tijd bekend, waardoor de Amerikaanse loopster zich nu ’trotse’ wereldrecordhoudster mag noemen. “Het was erg grappig. Ik dacht de hele tijd dat ik de crocs zou kwijtspelen, maar dankzij het enkelbandje bleven ze omzitten”, zei Rapp na haar prestatie. 
De opbrengst van de Sir Walter Miler ging naar het Kay Yow Cancer Fund, dat vrouwen met kanker ondersteunt. Daarvoor kan je al weleens een mijl op crocs lopen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?