Vrouw legt op mooie en grappige manier essentie van lopen uit

7 juni 2017 is Global Running Day. Geen verhaal dat daar beter bij past dan dat van deze dame.

Jessica Hay lijdt aan overgewicht en begon dit jaar te lopen. Haar doel: een marathon lopen. Haar startgewicht: 198 kilo. “Ik wilde een doel vooropstellen dat niet rechtstreeks te maken heeft met afvallen. Ik koos voor iets wat meerdere jaren tijd nodig heeft. Maar ik weet dat ik het kan.” Om dat doel te bereiken, begon ze met Parkruns (hier leggen we dat concept uit) te lopen en recent gaf ze op haar Instagram-accont een inspirerende update.   

“Gisteren nam ik deel aan mijn 15de Parkrun van het jaar. Het is ongelooflijk hoe snel dat een verslaving werd. Nochtans ging het aanvankelijk niet goed. Tijdens mijn eerste Parkrun weende ik in de tweede van drie rondes. Ik vond het afgrijselijk dat anderen me dubbelden en dat ik helemaal achteraan bengelde.

Maar bij mijn 15de Parkrun waren er geen tranen meer. Wanneer ik voel dat anderen mij gaan dubbelen, check ik even waar ik juist ben op het parcours. En elke week geraak ik net wat verder vooraleer ik gedubbeld word. Ik voel me een slak op een F1-circuit, want wanneer ik aan de derde ronde begin, ben ik al zo ver achterop dat het lijkt alsof ik als enige op het parcours loop. Maar dat trek ik mij ondertussen niet meer aan. Dat is het moment waarop ik scheten kan laten. Dat is het moment waarop ik mijn muziek loeihard kan zetten zonder me zorgen te maken dat ik een aanmoediging van een collega-loper mis. Dat is het moment waarop ik een beetje tegen mezelf kan babbelen: ‘Ja, het doet pijn, maar het wordt makkelijker. Op een dag loop je dit parcours in minder dan 1 uur en je ademt ook nog steeds.’

En voor ik het weet, zie ik de finish en hoor ik geklap en geroep. In mijn gedachten spelen de vrijwilligers aan de finish ook poker terwijl ze op mij wachten en steken ze snel alles weg wanneer ik arriveer. Nu ben ik de laatste, maar op een dag vind ik aansluiting met de rest. Misschien dubbel ik wel een andere loper. Elke dag levert me winst op, zolang ik niet opgeef.”

Yesterday was my 15th Parkrun since I began this journey in January. It’s quite amazing how quickly my Parkrun addiction developed. I haven’t been this hooked on something since I started to read ‘Sweet Valley twins’ books as a kid! On my first attempt at Parkrun I cried in the second lap (3 lap course).. Shattered that people were lapping me and gutted to be so far back from the pack. On my 15th attempt I don’t cry. Now when I start to hear the ‘lapping’ cavalry breathing down my neck, I take note of where I am. Every week I’m just a tiny bit further along when they start passing me. The lapping begins while I’m still on my first lap and continues until I’m near the end of my second lap. It’s like I’m a snail on a Grand Prix race track, vroom, vroom, vroom and then silence… As I enter my third lap I’m usually so far back by now that I almost feel like the only person out there. I’ve become so comfortable with this alone time on my third lap. This is when I can fart 🙊 (unless the tail runner is right there)… Wait, I mean this is when I can keep to the ‘right’ because in my head that’s going help me make up so much time hahaha. This is when I can crank the music up and not worry that I may accidentally ignore someone’s kind words of encouragement as they pass me. This is when I have a little chat to myself, “yes, it’s hurting, but it will get easier, you will crack that sub 1 hour one day (every runners dream right? Hahaha) and you’re still breathing.” Then before you know it, I see the finish line. The volunteers quickly scramble to pack up the poker game they’ve been playing while they wait for me to finish (that totally doesn’t happen but I think it could totally be pulled off 😉) and I start to hear the clapping and cheering. For now I’m last. One day I’ll be sub 1 hour. One day I’ll catch up to the pack. One day I might even lap somebody. One day is always going to be gained as long as I don’t give up. @highlandsparkrun #marathondreams

Een bericht gedeeld door Jess-Marathon Dreams/Parkrun❤️ (@thelongweighdownwithjess) op

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?