Vrienden spelen al 23 jaar lang tikkertje

De meesten onder ons hebben samen met de speelplaats ook het spel tikkertje achter zich gelaten. Zo niet bij negen Amerikaanse vrienden, die na 23 jaar nog steeds tikkertje spelen alsof hun leven er van af hangt.

De negen begonnen tikkertje te spelen op de middelbare school en 23 jaar later kunnen ze er nog steeds niet genoeg van krijgen. De spelregels zijn simpel: februari is tikkertjesmaand, de laatste die in die maand getikt wordt is ‘m voor de rest van het jaar tot de volgende februari aanbreekt en meteen terugtikken mag niet.

Vroeger was tikkertje voor de mannen een redelijk onschuldig tijdverdrijf, maar het spel is ondertussen uitgegroeid tot een zaak op leven en dood. Zo bracht Mike Konesky eens twee dagen door in de bosjes voor het huis van medepeler Chris Ammann, wachtend tot zijn vriend zou verschijnen zodat hij hem kon tikken voordat februari voorbij was. Chris had echter iets in de mot en bleef met opzet enkele dagen van huis weg. En dan te bedenken dat Mike helemaal naar Boston was gevlogen om zijn kompaan te tikken, de negen wonen immers niet allemaal meer in dezelfde staat.

“Je voelt je net een hert in het jachtseizoen”, vertelt leraar Joe Tombari, een ander lid van de vriendengroep in The Wallstreet Journal. “Tijdens de pauzes doe ik altijd mijn lokaal op slot en voordat ik in mijn auto stap, kijk ik altijd even of er niemand onder ligt.”

Mike Konesky zal vanaf vrijdag uit zijn pijp moeten komen, want hij was vorig jaar de laatste die getikt werd. “En als je de laatste bent, dan ben je een heel jaar de klos van de groep”, zegt hij.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.