Vredesloop wordt jaarlijkse traditie

De Vredesloop in het Nederlandse Den Haag werd vorig jaar eenmalig georganiseerd. Wegens het overweldigende succes krijgt de wedstrijd nu echter een verlengstuk.

De Vredesloop Den Haag werd vorig jaar georganiseerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis en Haag Atletiek. Eenmalig, zo dachten de organisatoren toen, maar wegens het overweldigende succes krijgt de wedstrijd op zaterdag 20 september een tweede editie.

De ?eenmalige? Vredesloop Den Haag telde vorig jaar op de Internationale Dag van de Vrede circa negenduizend deelnemers. De reacties waren unaniem positief. “Na afloop had iedereen het gevoel dat we dit vaker moeten doen. Ook in de gemeenteraad was het enthousiasme groot. Dat heeft ertoe geleid dat er nu een tweede Vredesloop komt”, zegt Marjolein de Jong, schepen van Cultuur, Binnenstad en Internationaal van Den Haag.

Als het aan de Jong ligt, krijgt de Vredesloop Den Haag een vaste plaats in het jaarlijkse Vredesweekend. “Den Haag is traditioneel de stad van Vrede & Recht. In dat kader is het heel bijzonder om zo?n loop voor de vrede met een prachtig parcours rond het Vredespaleis te hebben.”

Organisator Mario Kadiks is blij dat de Vredesloop opnieuw op het programma staat. “Een vaak gehoorde opmerking was vorig jaar: ‘Jammer, dat dit evenement maar eens in de honderd jaar wordt gehouden’. Lopers, publiek, sponsors en ook het Haagse gemeentebestuur reageerden enthousiast. Iedereen heeft genoten. Duidelijk is, dat er een groot draagvlak is voor de Vredesloop. We doen er iedereen een groot plezier mee.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?