Vraag voor de expert: helpt een biertje je tijdens lange loopjes?

Vorige week las je bij ons over de geweldige prestatie van Camille Herron, die een ultra in wereldrecordtempo had gewonnen. Haar geheim wapen? Een biertje!

Camille Herron finisthe vorige week voor het eerst een wedstrijd van 160 kilometer: The Tunnel Hill Ultra in Illinois. Ze deed dat in wereldrecordtempo. Na afloop vertelde de atlete dat ze in de loop van de wedstrijd een biertje had gedronken, en dat ze mede daardoor de zege had veroverd: “Ik dronk anderhalf pintje. Het was magisch. Mijn maagproblemen waren van de baan en mentaal ging het ook veel beter.”

Vooraleer je tijdens langere duurlopen de sportdrank vervangt door bier, toch maar even checken bij voedingsexpert Jolien Lewyllie van Energy Lab in hoeverre dit verhaal steek houdt. “Ik weet natuurlijk niet wat ze voor de rest gegeten en gedronken heeft, maar het is zeker niet dankzij het biertje dat ze die prachtprestatie geleverd heeft”, vertelt Jolien. “Het is wel mogelijk dat het bier haar een boost gaf dankzij de combinatie van alcohol en koolhydraten. Bier bevat ook elektrolyten, dus het kan bij kleine consumptie het gevoel geven dat je extra zouten opneemt.”

In grotere hoeveelheden bier drinken (wat deze man tijdens een halve marathon deed), is natuurlijk geen goed plan, vertelt Jolien: “Dan werkt het vochtafdrijvend. Alcoholvrij bier blijkt wél een interessant product om je te hydrateren.”

Zelf voedingsadvies nodig? Stuur een mailtje naar jolien.lewyllie@energylab.be of volg haar op @sport_food_fun.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?