Voorlichtingsfilmpje voor lopers

Denk jij aan je veiligheid als je gaat trainen? De Road Runners Club of America lanceerde een voorlichtingsfilmpje, speciaal voor lopers. Bekijk de looptips!

Lopen kan je een gevoel van onoverwinnelijkheid geven. Je kent het wel: je zit in de juiste flow, luistert naar je favoriete muziek en loopt helemaal weg van de wereld. Het is een van de voordelen, maar ook een van de grote gevaren van lopen. Als je veilig wil lopen, moet je immers constant bewust zijn van de mogelijke gevaren.

Om lopers te wijzen op de gevaren heeft de Road Runners Club of America (RRCA) een animatiefilmpje laten maken. Het past in de Run Smart Run Safe-campagne, die het al in 1989 opstartte. “Het is heel moeilijk om het gedrag van chauffeurs te veranderen, daarom maken we lopers erop attent dat ze moeten focussen op hun eigen veiligheid”, zegt Jean Knaack van de RRCA.

In het filmpje worden enkele praktische tips gegeven: maak oogcontact met chauffeurs voor je de straat oversteekt, loop tegen het verkeer in zodat je ziet wat je tegemoet komt, hou je aan de verkeersregels en blijf op het voetpad, laat je mp3-speler thuis, neem je gsm mee voor een eventuele noodoproep, laat iemand weten welke route je volgt als je alleen gaat lopen,…

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?