Voorkom een slippertje tijdens het lopen!

Het winterweer blijft maar aanhouden. Wil je toch gaan lopen in de sneeuw? Gebruik dan trailschoenen of bind een hulpmiddel onder je loopsloffen. Running.be geeft enkele tips.

Wie geen risico wil lopen, zoekt best zijn toevlucht tot de loopband. Waarom zou je immers je lijf en leden riskeren op de gladde wegen en paadjes? Toegegeven, lopen in een sneeuwlandschap is en blijft bijzonder. Maar om de terugweg niet in een ambulance te moeten afleggen, zorg je toch best voor aangepast schoeisel.

Met hun ruwer profiel en goede grip zijn trailschoenen beter geschikt voor winterse ondergronden. Er bestaan echter ook heel wat hulpmiddelen die je onder je gewone loopschoenen kan binden.

De Yaktrax bijvoorbeeld is een sneeuwketting die je rond je schoenen kan binden om grip te krijgen op de gladde ondergrond. De metalen spiraaltjes onderaan zorgen voor extra grip.

De Ezyshoes zien eruit als gewone touwen, maar zijn in feite gemaakt van aramide kernen met daaromheen een geweven mantel, die Michelin ook gebruikt voor zijn autosneeuwkettingen. Metalen ringetjes rond de kruisingen geven meer houvast.

De Snow Steps zijn een soort plastic harnassen die je rond je schoenen kan binden. Onderaan helpt een combinatie van een ribbelstructuur en mininoppen glijpartijen voorkomen. De Magic Spiker ten slotte gaat van hetzelfde principe uit, al lijken de noppen hier niet op voetbalstuds, maar eerder op stervormige spikes.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.