Voorbereiding op Wings for Life, week 7: praktische info op een rij

8 mei - en dus zijn eerste Wings for Life World Run - nadert voor onze man. Hij zet nog snel alle praktische gegevens op een rij.

Zondag is het zover! Onder de imposante Menenpoort in Ieper gaat de Wings for Life World Run 2016 van start. Op exact hetzelfde moment klinkt ook in 33 andere steden over de hele wereld het startschot. Tienduizenden mensen lopen voor het goede doel – dwarslaesieonderzoek – en proberen de Catcher Car zo lang mogelijk voor te blijven.

Met nog enkele dagen op de teller is het hoog tijd om het dagprogramma, de faciliteiten ter plekke en alle overige praktische info op te snorren. De volledige lijst met deelnemersinformatie vind je alvast hier.

Datum en tijd

Het startschot klinkt zondag 8 mei om 13u (lokale Belgische tijd).

Programma

10u tot 12u: aankomst deelnemers / ophalen wedstrijdnummer
11.30u: presentatie door Eline De Munck & Erika Van Tielen
11.50u: briefing op het podium
12.00u: deelnemers in hun startvak
12.30u: sluiten van de startvakken
12.40u: Opwarming Zohra
13u: start Wings for Life World Run (Menenpoort)
13.30u: start Catcher Car
13.54u: Catcher Car passeert de Grote Markt Ieper (6km)
14.48u: Catcher Car passeert de Grote Markt Ieper (20km)
16u: optredens op de Grote Markt (liveset Buscemi)
17.30u: geschatte aankomst winnaar

Wings for Life Startdorp

Man, vrouw, lief, familie, persoonlijke masseuse ? Je hoeft zeker niet alleen af te zakken naar Ieper. Het Wings for Life Startdorp bevindt zich op de Grote Markt en gaat om 10u open. Hoe vroeger je er bent, hoe rustiger je jezelf kan voorbereiden.

Wat is er allemaal te beleven in het startdorp? Animatie, eten & drinken, merchandising stands én de mogelijkheid om te genieten van de wereldwijde uitzending van de wedstrijd op een groot scherm. Uiteraard kunnen lopers er hun borstnummer afhalen. Een gedeelte van het startdorp is overigens enkel toegankelijk voor de lopers. Die zone is voorzien van lockers, kleedkamers, natjes en droogjes.

Leuk om weten: familie en vrienden kunnen je op de voet volgen tijdens de wedstrijd of op het grote scherm op de Grote Markt. Ze kunnen jouw nummer of jouw naam ingeven op de Wings for Life World Run LIVE website.

Douchen

De douches bevinden zich dit jaar op een locatie buiten het startdorp: Leopold III-laan 18, Ieper. Je kan met een shuttle tussen 13.30u en 19u de bus naar daar nemen. Haltes voor deze shuttle: Sint-Jacobstraat (zijstraat Grote Markt) en Leopold III-laan 18.

Parking

Te voet, met de fiets, al lopend, met de bus, op de trein of met de auto. Alles kan. Vanaf het treinstation in Ieper is het 500m te voet naar de Grote Markt van Ieper. Voor wie met de wagen komt, is er een speciale parking, buiten het centrum van Ieper aan het bedrijf Picanol (volg de pijlen). Die parking staat in verbinding met aparte shuttlebussen.

Gps-adressen:
PARKING: Picanol, Steverlyncklaan 15, Ieper
MINDERVALIDEN PARKING: Janseniusstraat, Ieper

Startvak

Er zijn 4 verschillende startvakken, verdeeld in 4 verschillende kleuren. De kleur vind je terug op je startnummer.

Bevoorradingen

Die zijn er elke vijf kilometer. Op het menu: Red Bull, water, fruit & crackers. Voor diegenen met een lastige spijsvertering zijn er ook toiletten voorzien langs het parcours.

Timing

Iedere deelnemer krijgt een startnummer met een timing-chip die wordt geactiveerd als je voorbij de Catcher Car loopt aan de start. Deze chip registreert vervolgens jouw resultaat wanneer de Catcher Car je inhaalt en zo jouw race beëindigt.

Rolstoeldeelnemers

Het Wings for Life World Run-concept is uniek en laat alle rolstoeldeelnemers toe om te deel te nemen samen met de lopers.

Volgende week lees je hoe onze man het ervan afbracht tijdens Wings for Life! Jijzelf kan je nog tot woensdagmiddag 13u vooraf inschrijven!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?