Voorbereiding op Wings for Life, week 6: welke BV’s doen er mee?

Onze man bereidt zich nog steeds voor op de Wings for Life World Run, op 8 mei in Ieper. Vorige week bekeek hij al de wereldwijde concurrentie, nu neemt hij het BV-deelnemersveld onder de loep.

De hele wereld loopt. Man, vrouw, jong, oud, klein, groot,… Running is hot! Ook in sterrenland. Tien jaar geleden lanceerde tv-zender Eén onder de noemer Vlaanderen Sportland het intussen volledig ingeburgerde Start to Run-loopprogramma. Met tv-presentatrice Evy Gruyaert als gezicht en stem groeide Start to Run uit van een mp3-podcast – waar is de tijd? – tot een massaal gebruikte app. Vlaanderen, en bij uitbreiding België, trok massaal de loopschoenen aan. De groeiende opkomst op wedstrijden, zoals de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon of de populaire obstacle runs en urban trails, toont aan dat we nog lang niet uitgelopen zijn.

Lopende BV’s

Wat de laatste jaren ook erg opvalt: het grote aantal lopende BV’s. Acteurs, muzikanten, politici, presentatoren en presentatrices,… De microbe ging – en gaat nog steeds – rond als een lopend vuurtje. Wie denkt dat al die bekende koppen het liefst in alle rust en incognito lopen in het bos, heeft het mis. Op tal van events zie je publieke figuren trots hun opwachting maken. En dat is tijdens de Wings for Life World Run niet anders.

Van de Velde en De Kock

Vaste waardes tijdens de Wings for Life World Run zijn Joke van de Velde en Véronique De Kock. Beide Vlaamse schoonheden hijsen zich voor het derde jaar op rij in hun loopoutfit om het beste van zichzelf te geven voor het goede doel. Benieuwd of Van de Velde haar puike prestatie van vorig jaar – Joke liep 23 kilometer – kan evenaren of verbeteren. Misschien kunnen we samen, hand in hand, naar mijn doelstelling – 25 kilometer – lopen. Joke?

Presentatrice Saartje Vandendriessche is zondag 8 mei eveneens niet aan haar proefstuk toe. Als fervent loopster stond Vandendriessche onlangs al voor de vijfde keer aan de start in de DVV Antwerp 10 Miles. En met een tijd van 1:26:21 sloeg ze allesbehalve een mal figuur. Benieuwd waar dat gaat eindigen. Ook van de partij: Julie van den Steen. Naar de conditie van de 23-jarige radio-dj bij MNM is het gissen. Een simpele zoekopdracht op Google – ‘Julie van den Steen lopen’ – leverde geen hits op.

Smits en Belaey

Naast bovenvermelde dames staan er op 8 mei ook een aantal bekende sporters aan de start. Seppe Smits ruilt zijn snowboard voor een paar loopschoenen en ook trialbiker Kenny Belaey loopt voor het goede doel. Christophe Tack, wereldtop in het kitesurfen, en extreme sports-goeroe Cedric Dumont zijn eveneens van de partij.

Met nog een dikke week te gaan zitten we stilaan in de laatste rechte lijn richting Wings for Life World Run. Volgende week, enkele dagen voor de start, zet ik nog even alle praktische info op een rijtje. Summier, want de tijd van leuteren is voorbij!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?