Voorbereiding op Wings for Life, week 5: de wereldwijde concurrentie

Onze man bereidt zich nog steeds voor op de Wings for Life World Run, op 8 mei in Ieper. Tijd om even te kijken tegen wie hij het opneemt.

136.677. Dat is het indrukwekkende aantal lopers en rolstoelers die de voorbije twee jaren op meer dan 40 locaties over de hele wereld het beste van zichzelf gaven tijdens de Wings for Life World Run. In totaal goed voor een opbrengst van 7 miljoen euro, waarvan iedere cent naar dwarslaesieonderzoek (ruggenmergletsels) ging. Allemaal cijfers die de wereldwijde impact van het event onderstrepen. Binnen twee weken is het weer zover. In 34 steden over de hele wereld (zie lijst onderaan) klinkt het startschot op exacte hetzelfde moment. Grenzen vervagen. Van Ieper, München en Izmir tot Pretoria, Dubai, Guadalajara en Takashima. De hele wereld gaat in galop.

Wereldwijde ranking

Beleving, solidariteit en het goede doel staan centraal tijdens de Wings for life World Run. Maar een loopwedstrijd zonder competitie? Vergeet het. Winnaars zijn we zondag 8 mei allemaal, maar de ene toch altijd net iets meer dan de andere. En de Catcher Car, die wil je toch zo lang mogelijk achter je houden? Het competitiebeest rukt zich vanzelf los. Geen houden aan, ik ken mezelf. Van die ruim 100.000 lopers wereldwijd wil ik er zo veel mogelijk voorblijven.

Via de wereldwijde ranking op de website van de Wings for Life World run  kan je achteraf opsnorren waar je gestrand bent. Een handige tool. Het globale resultaat, de uitslag per land, de prestatie in jouw leeftijdscategorie of een combinatie van die laatste twee. Je kan het allemaal opzoeken. Bovendien kan iedereen achteraf zijn eigen persoonlijke Wings for Life-certificaat downloaden. Souvenir!

Unieke prijs

“De laatste man en vrouw die aan het rennen zijn, op welke locatie dan ook, zullen gekroond worden tot wereldwijde Wings for Life World Run-winnaars. Zij zullen een Wings for Life World Run-beker en een unieke prijs krijgen”, staat er op de officiële website. En die unieke prijs is best … uniek. De mannelijke en vrouwelijke winnaars per land mogen het jaar nadien lopen op een locatie naar keuze. Vlucht, hotel en deelname worden vergoed. Europa, Afrika, Azië, Oceanië, Zuid- of Noord-Amerika, de keuze is all yours. Als je wint. En daarvoor moet je wat doen.

Vorig jaar gingen Pieter Rijnders (61,99 km) bij de mannen en Deborah Ghyselen (40,63 km) in Ieper met de prijzen aan de haal. En beiden lopen dit jaar op een andere locatie. Pieter start 8 mei om 7u in Santa Clarita (Los Angeles), Deborah koos op haar beurt voor Breda. Daar klinkt het startschot, net als in Ieper, om 13u. Voor de internationale winnaars, de man en vrouw die het wereldwijd het verst lopen, ligt er nog een dikkere prijs te wachten. Zij krijgen een wereldreis cadeau.

Selfie Run

Kan je zondag 8 mei niet naar Ieper afzakken, maar wil je toch deel uitmaken van de Wings for Life World Run? Dat kan dankzij de Selfie Run. De Selfie Run maakt gebruik van de Wings for Life World Run-app, beschikbaar voor iOS en Android. Je rent precies op hetzelfde moment als iedere andere deelnemer, maar dan met een virtuele Catcher Car. Stippel zelf je route uit en loop zoveel kilometers als je kan. En vergeet vooral het onderzoek naar dwarsleasie niet te steunen. Doneren kan via deze link.

Locaties en tijdstippen Wings for Life World Run

Europa (alle uren zijn plaatselijke tijd)

België: Ieper, 13u
Denemarken: Aarhus, 13u
Duitsland: München, 13u
Frankrijk: Rouen, 13u
Georgië: Kakheti, 15u
Ierland: Dublin, 12u
Italië: Milaan, 13u
Kroatië: Zadar, 13u
Nederland: Breda, 13u
Noorwegen: Stavanger, 13u
Oostenrijk: Wenen, 13u
Polen: Poznan, 13u
Portugal: Porto, 12u
Rusland: Kolomna-Moskou, 14u
Slovenië: Ljubljana, 13u
Slowakije: Bratislava, 13u
Spanje: Valencia, 13u
Verenigd Koninkrijk: Cambridge, 12u
Zweden: Kalmar-Öland, 13u
Zwitserland: Olten, 13u

Azië
India: Ahmedabad, 16.30u
Japan: Takashima, 20u
Taiwan: Yilan, 19u
Turkije: Izmir, 12u
Verenigde Arabische Emiraten: Dubai, 15u

Noord-Amerika

Canada: Niagara Falls, 7u
Mexico: Guadalajara, 6u
Verenigde Staten: Sant Clarita, 7u
Verenigde Staten: Sunrise, 4u

Zuid-Amerika

Brazilië: Brasilia, 8u
Chili: Santiago, 8u
Peru: Lima, 6u

Oceanië

Australië: Melbourne, 21u

Afrika

Zuid-Afrika: Pretoria, 13u

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?