Voor het eerst loopt Belg marathon op alle continenten

Er heeft opnieuw een Belg een bijzonder straffe prestatie neergezet. Deze keer moeten we daarvoor naar Antwerpen, meer bepaald naar Chris Cotteleer.

Chris Cotteleer presteerde het als eerste Belg om op alle continenten van de wereld (7 dus) een marathon te lopen. Vorig weekend liep hij zichzelf in de geschiedenisboeken in het Argentijnse Buenos Aires.

De motivatiecoach werkte dus ook een marathon af in Antarctica. “Zeer moeilijk, want jaarlijks kunnen daar maar een veertigtal mensen lopen”, vertelde hij aan de regionale zender ATV (bekijk de reportage hieronder). Cotteleer heeft ondertussen al een nieuw doel voor ogen: “Ik wil zeker in 26 verschillende landen een marathon gelopen hebben.”

Wie net als Chris op alle 7 continenten wil lopen en dat op een week wil klaarspelen: 1 adres, de World Marathon Challenge. Al swingt het inschrijvingsgeld nogal de pan uit.

Onlangs liet ook een andere Belg zich opmerken in de loopwereld. Karel Sabbe verbeterde het record op de Pacific Crest Trail. In het novembernummer van running.be magazine vertelt hij over zijn ervaringen in de VS. Dat ligt vanaf 3 november in de winkel. Nog eventjes geduld dus.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?