Voor elk wat wils in Hasselt

Op de 30ste editie van HBvL Dwars door Hasselt worden zondag opnieuw 10.000 lopers verwacht. Met zeven verschillende wedstrijden is er een ongezien uitgebreid programma in de Limburgse hoofdstad.

De hoofdschotel nu zondag is ongetwijfeld de HBvl Dwars door Hasselt 15 km, maar daarnaast is er ook nog de Chiquita Kids Run 1 km, Jogging 3 km, Start to Run 5 km, Knack Weekend Ladies Run 5 km, Run Hasselt 10 km en de Handbikerace ‘Memorial Fernand De Bolle’ 15 km.

Ruim 8.000 lopers van alle leeftijden schreven zich al vooraf in en verwacht wordt dat dat aantal zondag opnieuw boven de 10.000 uitkomt. Vooral de scholengemeenschap zet weer zijn beste beentje voor. 73 lagere, middelbare en hogescholen schreven in totaal meer dan 3.000 lopers in. 

LAATSTE MANCHE PARTENA RUN CLASSICS

De 15 km is de laatste manche van de Partena Run Classics en kan rekenen op een sterk deelnemersveld, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Topfavoriet bij de mannen is Limburger Krijn van Koolwijk. Hij zal echter moeten afrekenen met een hele resem andere toppers zoals Stefan Van den Broek en Alexander Diaz Rodriguez, die al zeker is van de eindzege in de Partena Run Classics. Limburgse outsiders zijn Jeroen Hendrickx en Geert Maes.

Bij de vrouwen is het nog even afwachten of Sigrid Vanden Bempt, die met trainingsachterstand kampt, zal starten. Verder verwachten we een open wedstrijd tussen Kim Geypen, Leen Leysen en Gwendolyne De Deyne

ELKE KILOMETER MUZIEK 

Langsheen het parcours en op het Kolonel Dusartplein is er opnieuw heel wat (muzikale) animatie voorzien die voor veel sfeer en ambiance zullen zorgen. Op het Kolonel Dusartplein kunnen de kinderen terecht in het kids dorp en is er het optreden van de jonge Limburgse coverband “Warempel”. Onderweg kunnen de deelnemers en toeschouwers zowat elke kilometer genieten van DJ’s, jazz muzikanten, een doedelzakspeler, draaiorgels, coverbands, e.a.

Zondag wordt het zonnig, maar fris. Ideaal loopweer dus. Wie zich zondag nog wil inschrijven kan daarvoor vanaf 11u terecht in de inschrijvingstent op het Kolonel Dusartplein. Wie reeds ingeschreven is kan daar dan ook zijn borstnummer met chip afhalen.

Praktische info HBvL Dwars door Hasselt – zondag 7 oktober 2012
Programma:
11u: Start daginschrijvingen en afhalen voorinschrijvingen
12u45: Chiquita Kids Run 1 km (6 ? 12 jaar)
13u30: Jogging 3 km
13u45: Start to Run 5 km (M + V)
14u15: Knack Weekend Ladies Run 5 km (V)
14u30: Run Hasselt 10 km (M + V)
15u30: HBvL Dwars door Hasselt 15 km (M + V) + Handbikerace ‘Memorial Fernand De Bolle’

Start & aankomst:
Kolonel Dusartplein

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?