Voor avontuurlijke lopers met veel geld: race waar je eenzaam achtergelaten kan worden

Mag het in 2019 allemaal wat spannender zijn op loopgebied dan vorig jaar? Wel, als je bereid bent om er een flinke duit in te investeren, is een startbewijs voor de Race the Jet Marathon misschien wel iets voor jou.

White Desert Antarctica is een reisbureau dat luxueuze en avontuurlijke tochten aanbiedt. In dat opzicht vind je in hun gamma de Race the Jet Marathon. Prijskaartje: 20.000 euro. De wedstrijd vindt in februari voor het eerst plaats en beperkt het deelnemersveld tot 24 lopers.

Het concept is vrij bijzonder. Vanuit Cape Town (Zuid-Afrika) vliegen de deelnemers met een luxueus Gulfstream 550-vliegtuig naar Antarctica. Die luxe in de lucht is geen, euh, overbodige luxe, want zodra het vliegtuig landt, moeten de lopers in actie komen. Het vliegtuig mag volgens de wet maar 5 uur aan de grond blijven. Wie met andere woorden na 5 uur nog steeds onderweg is, heeft pech en ziet het vliegtuig opstijgen zonder hem/haar aan boord. Om dat soort toestanden tot een minimum te beperken, vraagt de organisatie om een bewijs voor te leggen dat je de marathon in minder dan 4 uur kan afwerken.

Stel dat je het toch niet haalt, is het niet zo dat de organisatie zegt: doei, trek je plan maar. Je overnacht in dat geval in een nabijgelegen basiskamp en vliegt daags nadien met een vrachtvliegtuig (waar ook al het afval van de race mee vervoerd wordt) terug naar Zuid-Afrika.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?