Volledig parcours CittA Antwerp Urban Trail bekend!

CittA heeft nu ook het laatste deel van het parcours van de Antwerp Urban Trail bekendgemaakt. Dat neemt je op 16 maart mee dwars door het MAS, richting finish in Park Spoor Noord.

Stasmagazine CittA gaf de voorbije weken de eerste 6,5 kilometer van het parcours al vrij, van Park Spoor Noord tot op de Grote Markt. Daar begint de tweede helft van het nieuwe parcours: de deelnemers lopen het stadhuis binnen en de trap op naar ’t Schoon Verdiep. Door de dienstingang lopen ze weer naar buiten en gaat het naar de binnenplaats van het Steen, de oudste burcht van ’t stad.

Vervolgens lopen de CittA-runners over de trappen aan het Vleeshuis tot aan de Oude Beurs. In de Stoelstraat passeren de deelnemers het enige originele houten woonhuis in Antwerpen dat de tand des tijds heeft doorstaan. De tocht gaat verder via de tuin van de Sint-Pauluskerk, het Hof van Liere, de pittoreske binnentuin van het Begijnhof en het ‘lichtstraatje’ van het FelixArchief.

Op de Godefriduskaai slaan de lopers linksaf tot aan het Museum aan de Stroom (MAS), waar ze de trap naar de eerste verdieping van het museum nemen. Weer beneden, gaat het terug richting Park Spoor Noord, waar ook de finish is gevestigd in de overdekte shelter. Daarna worden ze getrakteerd op een welverdiend ontbijt.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?