Volledig parcours Brugge Urban Trail bekend

Op 18 februari vindt de 5de Brugge Urban Trail plaats, dit jaar een unieke avondeditie. Het parcours is ondertussen helemaal bekend. Bekijk hier het plannetje.

5000 deelnemers krijgen de kans om de sfeervol verlichte binnenstad van Brugge al lopend te (her)ontdekken. Ook voor wie vorig jaar al deelnam, vallen er heel wat nieuwigheden te ontdekken. Zo lopen de deelnemers onder andere door kledingszaak Brooklyn en het gloednieuwe woonzorgcentrum Ter Potterie. Ook maken de deelnemers voor het eerst kennis met het gerenoveerde jeugdhostel Charlie Rockets, ooit een van de bekendste bioscopen van Brugge. De hele wereld overnacht hier!

Net als vorig jaar staan onder andere de Hogeschool West-Vlaanderen (beter bekend als HOWEST), het Volkskundemuseum, Hotel- en Toerismeschool Spermalie, Poortersloge en Familiezorg West-Vlaanderen op de parcourskaart. Het complete parcoursplan vind je hieronder. Je kan het via onderstaande link ook downloaden.

Schepen van Sport Annick Lambrecht is alvast enthousiast over deze unieke avondeditie van de 5de Brugge Urban Trail: “De mogelijkheden om mooie plekjes in onze binnenstad te ontdekken zijn bijna grenzeloos. Een laatavondeditie zal voor de lopers letterlijk en figuurlijk een ander licht op veel locaties werpen.” Naast lopers kunnen dit jaar ook wandelaars deelnemen aan deze Urban Trail.

Steun Plan België en ontvang een leuke buff

Ook dit jaar kunnen deelnemers de ngo Plan België ondersteunen met een gift van 5 euro. Plan België wil een rechtvaardige wereld uitbouwen die kinderrechten en gelijke kansen voor meisjes voorop stelt. Armoede, geweld, uitsluiting en discriminatie remmen het enorme potentieel van de meest kwetsbaren op deze aardbol: kinderen, meisjes en jonge vrouwen. Al meer dan 75 jaar sluit de ngo Plan International sterke partnerschappen voor kinderen. Onder het motto “Unlock the power of girls” wil Plan België ervoor zorgen dat wereldwijd meisjes de sleutel in handen hebben om te kunnen leren, leiden, beslissen en groeien; zodat ze naar school kunnen gaan, hun eigen keuzes kunnen maken en zich ten volle kunnen ontwikkelen. Als je 5 euro extra doneert bij je inschrijving, ontvang je ter plaatse een leuke buff.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?