Volgend jaar nieuwe editie van Great Breweries Marathon

Dit jaar zal er net als vorig jaar geen Great Breweries Marathon plaatsvinden. Op de volgende editie is het wachten tot het voorjaar van 2022.

Omwille van Covid-19 werd de Great Breweries Marathon 2020, die zou starten aan Brouwerij Duvel Moortgat in Puurs, uitgesteld naar een later te bepalen datum. “Samen met de betrokken brouwerijen, lokale overheden en diensten zijn we op zoek gegaan naar een mogelijk alternatief in 2021”, aldus organisator Golazo sports.

“Hoewel we als samenleving stilaan kunnen uitkijken naar versoepelingen dit najaar, is het duidelijk dat het organiseren van een volwaardige Great Breweries Marathon in 2021 nog niet aan de orde is”, klinkt het verder.

“We willen het event enkel laten doorgaan op een manier waarop we de rijke traditie van het event eer aan doen: lopen en wandelen in een uitzonderlijke setting, duizenden deelnemers en supporters, onderweg en aan de finish samen fijn degusteren van de smakelijke bieren die de brouwerijen rijk zijn, …”

ZONDAG 8 MEI 2022

In 2021 zit dit er niet in, maar volgend jaar wil de organisatie wel graag opnieuw uitpakken met een volwaardige Great Breweries Marathon. De datum die je daarvoor mag prikken is zondag 8 mei 2022.

De eerste Great Breweries Marathon vond plaats in 2016. De Belgische ‘Great Breweries’ – Duvel Moortgat, Brouwerijen Palm, De Hoorn & Rodenbach en Brouwerij Bosteels – lanceerden toen een uitdagende en sportieve ontdekkingstocht: 42 km of 25 km lopen of wandelen in de omgeving van en dwars door de prachtige brouwerijen. Alle finishers worden beloond met een rijkelijk gevulde biermand.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?