Volg je favoriete loper op de 20 km door Brussel

Nu zondag lopen 30.000 lopers 20 km door Brussel. Nieuw dit jaar is dat de deelnemers of hun supporters via sms en e-mail op de hoogte gehouden worden van hun eigen tijd of die van hun favoriete loper.

30.000 lopers doorkruisen zondag de hoofdstad. (foto belga)
De 20 km door Brussel is ondertussen alweer aan zijn 31ste editie toe. De lopers beginnen nu zondag 30 mei om 15u in het Jubelpark aan hun tocht door de hoofdstad.

De 30.000 startbewijzen waren ook dit jaar opnieuw in een mum van tijd uitverkocht. Voor het eerst zullen de lopers in drie groepen van 10.000, telkens met een interval van zes minuten, van start gaan. Als dit een succes blijkt, hoopt de organisatie het deelnemersaantal in de toekomst nog op te kunnen trekken.

Nieuw dit jaar is dat de deelnemers en hun supporters via sms en e-mail op de hoogte gehouden kunnen worden van hun eigen tijd of die van hun favoriete loper. De eerste 15.000 lopers of supporters die zich registreren op de speciale 20 km-website van Spa Reine krijgen de tussentijd halfweg en de eindtijd automatisch doorgestuurd.

Spa zet naar goede gewoonte ook weer tempomakers in om deelnemers te helpen binnen een bepaalde tijd te finishen. 16 hazen zullen de lopers loodsen naar een eindtijd tussen 1u15 en 2u00. Je herkent ze vanaf de start aan de gekleurde ballons.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?