Voetbalmascotte AA Gent beleeft straf loopavontuur

Ben Bundervoet is niet alleen de mascotte van voetbalclub AA Gent, hij is ook een straffe loper. Hij kwalificeerde zich op een opmerkelijke manier voor een prestigieuze wedstrijd.

Ben Bundervoet nam het voorbije weekend deel aan Trails du Tour du Canton. Da’s een wedstrijd in Normandië van 82,4 kilometer waar je punten kan verdienen voor de Ultra Trail du Mont-Blanc . Da’s dan weer zowat de Europese hoogmis voor trailfanaten waar hoogstens 3200 lopers aan kunnen meedoen.

Bundervoet kwam in Frankrijk na 11 uur en 48 minuten over de streep, goed voor een gemiddelde van net geen 7 kilometer per uur en een 103de plaats. De winst was voor de Fransman Gaetan Divaret. Die had ‘slechts’ 7 uur en 31 minuten nodig om zijn onderneming tot een goed einde te brengen.

De prestatie van de AA Gent-mascotte was ook opmerkelijk omdat hij amper twee uurtjes geslapen had, zo vertelde hij aan Het Nieuwsblad. Een gevolg van de heropening van zijn cafe Picasso. Na een korte nachtrust voerde een vriend hem naar Normandië, waar beiden op de koop toe nog een omweg van 40 kilometer maakten omdat ze aanvankelijk op de verkeerde bestemming zaten. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?