Voetballend spurtkanon wil marathon lopen

Stel je even voor: Usain Bolt die een marathon zou lopen. Zou een beetje vreemd zijn gezien zijn spurtachtergrond. Dat geldt ook deze voetballer.

Arjen Robben is 33 en speelt als vleugelaanvaller van het Duitse FC Bayern München nog regelmatig defensies van de tegenstander aan flarden. De Nederlandse international heeft nog een contract tot 2018, maar denkt ondertussen ook na over zijn leven na het profvoetbal.

Tijdens een Q&A op de Facebook-pagina van zijn club gaf Robben aan dat hij na zijn carrière zal blijven sporten. Het voetbal maakt dan mogelijk plaats voor … de marathon. “Dat overweeg ik toch”, aldus de Nederlander. Net als op skivakantie gaan, iets wat nu niet mogelijk is vanwege het grote gevaar op blessures.

Als Robben zich inderdaad gaat toeleggen op de marathon, wordt het een interessante onderneming. De Nederlander staat er voornamelijk om bekend de tegenstander tot wanhoop te drijven met zijn felle sprints. En ook de blessuregevoeligheid van de international speelde hem tijdens zijn carrière al meermaals parten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?