Vlamingen sporten dubbel zoveel als 15 jaar geleden

Petje af voor de Vlamingen! We sporten nu dubbel zoveel als 15 jaar geleden, dat blijkt uit cijfers van een onderzoek aan de VUB.

Professor Ignace Glorieux van de VUB doet al 15 jaar onderzoek naar onze dagindeling, meldt Het Laatste Nieuws. Een van de opvallendste resultaten uit dat onderzoek is het feit dat we met z’n allen steeds meer sporten, hoera!

In 1999 deed slechts 19,9 % van de Vlamingen aan sport, in 2013 ging het al om 38,8 %. Dat betekent een forse stijging van bijna 20 %! We besteden wel een pak minder tijd aan sport. Vijftien jaar geleden sportten we elke week gemiddeld 4 uur en 3 minuten, nu nog slechts 3 uur en 35 minuten. Met 11,1 % staat joggen bij mannen op de derde plaats in het rijtje van populairste sporten, na turnen en fitness (13,7%) en fietsen (11,3%). Slechts 8,8 % van de vrouwen jogt, maar lopen is bij hen wel de op één na populairste sport, na turnen en fitness (10,2%).

Het onderzoek toonde verder aan dat mannen nog altijd veel meer vrije tijd hebben dan vrouwen, ook al helpen ze nu vaker in het huishouden dan in 1999. Daarnaast slapen we ook minder lang dan vroeger.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?