Vlaming loopt voor goede doel naar Antarctica

24 november 2017 is de datum die bij minstens 1 landgenoot met rood in de agenda staat aangeduid. Die dag loopt Gertjan Verdickt op ... Antarctica.

Op 24 november 2017 neemt Gertjan Verdickt deel aan de Ice Marathon op Antarctica. Met zijn 27 jaar wordt hij de jongste deelnemer ooit aan die wedstrijd. Zoals je allicht al vermoedt, betreft het een van de koudste loopwedstrijden ter wereld. Een beetje begeleiding kan dus geen kwaad. Vooral ook omdat onze landgenoot (verspreid over zo’n 150 trainingen en 12 wedstrijden) ongeveer 2000 kilometers zal afleggen. Daarom wordt Gertjan bijgestaan door Energy Lab.

Gertjan trekt niet zozeer voor eigen prestige naar Antarctica. Integendeel. Het is voor hem de climax van zijn project Run for MS, waarmee hij geld inzamelt voor de MS-Liga Vlaanderen en probeert om multiple sclerose onder de aandacht te brengen. Mede omdat enkele mensen in zijn directe omgeving recent de diagnose kregen dat ze aan MS lijden, lanceerde hij zijn project.

Wie eens wil meelopen met Gertjan, een bedrag wil overmaken ten voordele van Run for MS, of gewoon meer wil weten over het project, kan terecht op www.runforms.be. Gertjans loopprestaties kan je trouwens ook volgen op Strava.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?