Vlam van de Hoop loopt door België

De Vlam van de Hoop is gisteren in België aangekomen voor de Special Olympics Europese Zomerspelen. Premier Di Rupo en de Borlées liepen met de vlam tot bij koning Filip en Europees president Herman Van Rompuy.

De Vlam van de Hoop landde dinsdagmorgen op de luchthaven van Zaventem. Na de officiële ceremonie, in aanwezigheid van Elio Di Rupo, begon de Vlam aan een 13 kilometer lange tocht doorheen Brussel. De premier liep samen met een groep lopers, aangevoerd door de atleten van de Belgische delegatie Evy Ploegaerts en André Schepers, naar het Europees Parlement. Daar wachtte Herman Van Rompuy de groep op om de Vlam te groeten en door te geven.

Judoka Julie Bourgeois nam de Vlam over om hem vervolgens te overhandigen aan koning Filip. Na de kennismaking in het paleis nam zwemster Mieke De Mot de olympische toorts over en liep de groep samen met Olivia, Kevin, Jonathan en Dylan Borlée richting de Grote Markt van Brussel waar ze werden opgewacht door burgemeester Yvan Mayeur.

De 50 burgemeesters van de steden en gemeenten die de 57 buitenlandse delegaties ontvangen, kregen ieder een deel van de vlam mee die tot 13 september in hun steden en gemeenten zal branden tijdens het Host Town Program. De vlam zal de komende dagen een parcours van 450 km door België afleggen, dat op 13 september zal eindigen aan de Heizel in Brussel, voor de openingsceremonie van de Special Olympics Europese Zomerspelen 2014.

André Schepers is een van de atleten die de Belgische kleuren zullen verdedigen op de loopnummers. Je kan een interview met André lezen in het septembernummer van running.be magazine, nu te verkrijgen in de winkel!

running.be magazine
Koen Wauters over lopen als verslaving, dwars door Hasselt met Hanne Troonbeeckx en Virginie Claes, zeven looptruitjes voor de herfst, tips voor een veilige looptraining in het verkeer, jullie mooiste vakantieselfies, een twaalfwekenschema van Paul Van Den Bosch voor de Brussels 10K Gaston Roelants, de muzieklooplijstjes van Studio Brussel, alles wat je altijd al wilde weten over compressiekledij, Elodie Ouedraogo over designer sneakers, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 4 september in de winkel te verkrijgen is!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?