Vlaams ‘beest’ op schema na onderkoeling en enkelverstuiking

Begin dit jaar kondigden we aan dat we met de regelmaat van de klok een update gingen brengen over de prestaties van Eric 'The Beast' Lemmens. De Antwerpse ultrarunner zamelt geld in voor Music for Life.

Om zo veel mogelijk geld in te zamelen, neemt Eric Lemmens deel aan diverse ultrawedstrijden ter wereld. Begin dit jaar stond hij aan de start in Arc of Attrition in het Britse Cornwall, een wedstrijd van zo’n 160 kilometer. “Dat was niet meteen een goed begin”, praat Lemmens ons bij. “Na driekwart wedstrijd maakte ik een zware val en was mijn enkel zwaar verstuikt.”

Toch zette The Beast aanvankelijk nog koers richting eindmeet. “Maar ik kon geen snelheid meer maken. Bij het laatste checkpoint, op een dertigtal kilometer van de streep, moest ik opgeven. Omdat het weer ook extreem was, raakte ik zelfs onderkoeld.”

Lemmens moest noodgedwongen vier weken rust inlassen, maar is ondertussen weer aan de beterhand. “Onlangs liep ik in een rustig tempo een wedstrijd van 50 km aan de kust. Nu train ik weer drie tot vier keer per week. De komende periode staan er nog enkele ultratrails op het programma. En eind mei de Mud Masters in Weeze (Duitsland) niet te vergeten.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?