Vitamine C is broodnodig voor lopers

Je lichaam heeft extra Vitamine C nodig wanneer je sport. Chiquita heeft daarom C-Optima op de markt gebracht. Het lanceerde meteen ook het Drink Run Win-programma, met trainingstips van Kim Clijsters.

C-Optima is het equivalent van één portie fruit en bevat bovendien de optimale dagelijkse portie van 200 mg Vitamine C. (foto chiquita)
Zonder enige twijfel is lopen goed voor je gezondheid, maar als je intensief sport vraag je een extra inspanning van je lichaam. Voor, tijdens en na een fysieke inspanning heb je dan niet enkel behoefte aan energie en hydratatie, maar ook de opname van Vitamine C is onontbeerlijk om je immuunsysteem op peil te houden.

Heel wat mensen slagen er niet in om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van vijf porties groenten en fruit te consumeren. Daarom heeft Chiquita C-Optima ontwikkeld. Dit fruitdrankje is het equivalent van één portie fruit en bevat bovendien de optimale dagelijkse portie van 200 mg Vitamine C. Samen met C-Optima lanceerde Chiquita overigens het Drink Run Win-programma. Dit gratis trainingsprogramma werd opgesteld door niemand minder dan Kim Clijsters, haar voedingsdeskundige en sportcoach.
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?