Virus doet ons niet stilzitten!

We zitten al 2 weken in lockdown maar dat betekent niet dat we de hele tijd stilzitten. Integendeel, het coronavirus brengt ons massaal in beweging!

De hele wereld is in de ban van het coronavirus. Behalve met z’n allen gezond blijven, is het ook belangrijk dat we ons mentaal goed blijven voelen. Dat we positief en hoopvol blijven denken en kijken naar de toekomst. Ongetwijfeld zal deze crisis ook heel wat goede dingen met zich meebrengen op langere termijn. Alvast één iets wat heel positief is aan de coronadagen: het groeiende besef van het belang van bewust bewegen om je fysiek én mentaal goed te voelen.

KEEP MOVING!

Daar is het succes van ons beweegplatform Keep Moving een uitstekend bewijs van. Hier kun je je uitgestelde of afgelaste sportevenement lopen, wandelen of fietsen en de dappere zorgverleners een hart onder de riem steken door je medaille aan hen op te dragen. Het is fantastisch om te zien hoevelen onder jullie al in actie geschoten zijn!

SUCCES START 2 RUN APP

Ook de collega’s van Start 2 Run merken het ‘positieve effect’ van de crisis. In de eerste quarantaineweek registreerden meer dan 20.000 nieuwe gebruikers zich in de Start 2 Run app en trokken ze allen samen zo’n 40.000 keer de loopschoenen aan. Ter vergelijking: de week ervoor waren het er 6.600, dus een zeer groot verschil. In de tweede lockdownweek kwamen er maar liefst 23.000 nieuwe users bij en werden er bijna 60.000 looptrainingen geregistreerd. Dat is super!

Nog goed nieuws: het advies van de wetenschappers om matig intensief te bewegen volgen de Start 2 Runners goed na, al sinds week 1 van de lockdown. Meer gebruikers betekent meer kilometers (van 86.000 naar 145.000 de eerste week) maar de gebruikers liepen allemaal een kortere gemiddelde afstand, namelijk 3,5 km/training (in plaats van 3,9 km/training ervoor).

Je kunt de Start 2 Run app gratis downloaden via Google play of de App Store.
Volg ook Start 2 Run op Instagram & Facebook om op de hoogte te blijven!

We kunnen alleen maar zeggen: goed bezig allemaal, keep moving & stay healthy!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?