Vijfde keer, goede keer voor 59-jarige ultraloper?

Eind september probeert Ghislain Dops voor de vijfde maal op een rij een poging te wagen om de 246 kilometer lange Spartatlon in Griekenland tot een goed einde te brengen.

“Ja, het is vorig jaar nog maar eens misgegaan. Na 120 kilometer moest ik jammer genoeg de handdoek werpen. De bovenbenen protesteerden, het lichaam weigerde nog mee te werken. Ik had er nochtans goed voor getraind, dacht ik. Ofwel train ik nog te weinig, ofwel train ik op de verkeerde manier, wie zal het zeggen? Maar ook nu ben ik aan mijn concept trouw gebleven”, zegt de 59-jarige ultraloper uit het Limburgse Lanaken in Het Nieuwsblad. De Spartatlon start aan de Akropolis in Athene en eindigt aan het standbeeld van Leonidas in Sparta.

Twee weken geleden nam Dops ook deel aan het BK 24-urenloop in Uikhoven. “Toen het ’s nachts begon te regenen, ben ik echter gestopt. Eens ik verkleumd geraak van de koude, heeft het immers geen zin meer om verder aan te dringen. En een paar uur pauzeren om dan opnieuw te beginnen, is niet de bedoeling van een ultraloop van dergelijke omvang.”

KILOMETERPAAL 138

In zijn beste Spartatlon geraakte Dops 138 km ver. “Natuurlijk startte ik iedere keer met de absolute ambitie om het einde te halen. Ik zou me natuurlijk kunnen inschrijven voor een of andere stadsmarathon in het buitenland, maar daar swingen de prijzen de pan uit. Voor de Spartatlon betaal ik voor iets meer dan een week 450 euro, alles inbegrepen behalve het vliegtuigticket. Duur is het alleszins niet.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?