Vijfde editie van Antwerp Urban Trail is opnieuw een enorm succes!

Zondag stond in Antwerpen de tweede manche van het nieuwe seizoen in de Urban Trail Series op het programma. De vijfde editie van de Antwerp Urban Trail lokte meer dan 10.000 deelnemers, die een unieke voormiddag beleefden.

Het event in Antwerpen is nog steeds enorm populair en was dus ook snel volzet. Meer dan 10.000 deelnemers daagden op in de havenstad, voor een loopevenement over 10 km langs tal van historische gebouwen en unieke locaties.

De toplocatie in 2017 was het Havenhuis, van de hand van de inmiddels overleden Zaha Hadid. Daarnaast werd ook door de redactieruimte van ATV gelopen en lagen onder meer Café Pelikaan, ’t Schoon Verdiep van het stadhuis en jeugdherberg Pulcinella op het parcours. Ook het Felix Pakhuis, reclamebureau LDV United, de Studio Herman Teirlinck en de Holiday Inn maakten deel uit van de omloop.

Een mooie mix van bekende en nieuwe locaties dus en ook Bart de Wever droeg op deze eerste mooie lentedag meer dan zijn steentje bij. De Antwerpse burgemeester legde maar liefst drie rondjes af, als voorbereiding op de DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles & Marathon van 23 april.

De lopers gingen tussen 09u00 en 12u00 in tien waves van start, om op deze manier te kunnen genieten van de unieke loopomgeving. Ook de wandelaars kwamen zondag aan hun trekken. Iedere deelnemer ontving een uniek Antwerp Urban Trail® T-shirt, een ontbijt aangeboden door Delhaize en een Rombouts koffie.

MEER DAN 7.000 EURO VOOR PLAN BELGIË

Ook dit jaar konden de deelnemers de ngo Plan België ondersteunen met een gift van 5 euro. Wie 5 euro extra doneerde bij zijn inschrijving ontvangt ter plaatse aan de stand van Plan België een leuke buff. Plan België wil een rechtvaardige wereld uitbouwen die kinderrechten en gelijke kansen voor meisjes voorop stelt. Meer dan 7.000 euro werd dit jaar door de deelnemers ingezameld om Plan in hun strijd te steunen. De cheque wordt vlak voor de start van de tweede wave aan Plan België overhandigd.

De volgende Urban Trail zal op 26 maart plaatsvinden in Gent. Vergeet niet om je in te schrijven voor deze unieke ervaring!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?