Vierde M&U Cup voor Leo Pardaens

Leo Pardaens is voor de vierde keer eindwinnaar van de Marathon- en Ultracup geworden. De 68-jarige Pellenbergenaar sloot 2012 af met liefst 5.272 loopkilometers op de teller.

De M&U Cup is een regelmatigheidscriterium van een dertigtal marathons en ultralopen in vooral België en Nederland, maar afgelopen jaar bijvoorbeeld ook in Duitsland en Frankrijk. Opvallend is dat zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de prestaties meetellen. 

Door een systeem van handicappunten bovenop de – op basis van de gelopen tijd of afstand gegeven – basispunten maken ook oudere lopers en vrouwen evenveel kans als de jongere atleten om hoog in de eindstand eindigen.

Om in de rangschikking opgenomen te worden, wordt een minimum van drie deelnames gevraagd. Om atleten te behoeden voor overdreven veel en vooral snel lopen, komen alleen de vier beste behaalde scorepunten voor 100% in aanmerking, de volgende slechts voor 20%.
 
Leo Pardaens liep in 2012 acht marathons en zes ultralopen. Met trainingskilometers inbegrepen zette hij vorig jaar 5.272 km op de teller. In totaal was hij al goed voor 94 marathons. Zijn 100ste marathon wil de Pellenbergenaar in 2014 in Athene lopen als hij 70 jaar is.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?