Vier sportievelingen lopen 100 km langs de Portugese kust ten voordele van het Olivia Fund

Ben Swerts, Olivier Wuyts, Pieter-Jan Van Leemputten en Céline Vervinckt zullen op 8 maart liefst 100 kilometer langs de Portugese kust lopen ter gelegenheid van Follow The Coast.

Follow The Coast is een estafettewedstrijd waarbij de Europese kustlijn werd opgedeeld in etappes van 100 kilometer. Met een groep van vier vrienden nemen Ben, Olivier, Pieter-Jan en Céline etappe 82 voor hun rekening. Ze vertrekken met hun team van vier in Setúbal (bij Lissabon) om 100 kilometer verder in Moitinha met vier aan te komen. Ieder van hen loopt dus de volle 100 kilometer langsheen een pittig en zwaar parcours, waarbij ze hun fysieke en mentale grenzen zullen moeten verleggen.

De sportievelingen uit Antwerpenaren lopen niet zomaar 100 kilometer. “Natuurlijk vinden we lopen heel leuk, maar onze echte motivator, is het goede doel dat we mogen ondersteunen”, klinkt het. “Met onze deelname willen we enerzijds bewustzijn rond kinderkanker creëren, en anderzijds ook een reële impact maken door geld in te zamelen voor het Olivia Fund. Een fonds dat ons nauw aan het hart ligt en waar we zeker zijn dat iedere cent goed besteed zal worden”, aldus Ben Swerts.

Hoe kan je sponsoren?

Zowel bedrijven (shirtsponsor) als particulieren (vanaf 10 euro, met fiscaal attest vanaf 40 euro) kunnen de lopers een duwtje in de rug geven om de uitdaging tot een goed einde te brengen.

Ben, Olivier, Pieter-Jan en Céline ondersteunen kan via de sponsorpagina op het Olivia Fund: Follow the Coast | Olivia Fund

Follow The Coast

In een eerder RunningBE-magazine belichtten we al het unieke concept van Follow The Coast: een loper of een team van lopers legt elke dag een etappe van zo’n 100 km af langs de Europese kustlijn. Iedere loper of elk team heeft 24 uur tijd om de etappe te finishen en nadien de zandloper – het symbool van de estafetteloop – door te geven aan de volgende shoreholder. Follow The Coast is een Belgisch initiatief en werd in juni 2021 op gang getrapt.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?