Vier marathons op één dag

Hugo Derycke ging afgelopen weekend een opmerkelijke uitdaging aan: zoveel mogelijk marathons lopen in 24 uur tijd. De 44-jarige Avelgemnaar volbracht uiteindelijk vier keer de 42,1 km.

Derycke nam tussen elke loop telkens een uur rust en tijd voor een massage. Voor de eerste marathon had hij 3u52:17 nodig. De volgende twee eindigden op 3u53 en 3u55. Over de laatste deed hij 5u. Een vijfde marathon zat er net niet in. 

Derycke liep de marathons voor een goed doel. Door sponsoring slaagde hij erin om 5.000 euro bijeen te brengen voor vzw Gold Swimming Team, een topsportproject voor zwemmers uit de Leiestreek waarvan ook zijn zonen Jens en Björn lid zijn.

“Het was een lastige maar niettemin geslaagde opdracht”, zegt echtgenote Els Nys in het Nieuwsblad. “Het plannetje klopte perfect. Er zat misschien zelfs een vijfde marathon in, maar Hugo berekende dat hij dan buiten de 24 uur zou arriveren en dat kon dus niet. Toch vind ik dat mijn man een prachtprestatie heeft neergezet. Ik ben best trots op hem.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?