VIDEO: Dit is de finish van het jaar!

Bailey Matthews zorgde voor een kippenvelmoment op de Castle Howard Triathlon in het Engelse North Yorkshire. De achtjarige jongen, die een hersenverlamming heeft, gooide in de slotmeters zijn staprek aan de kant om de laatste meters over de finish te lopen.

Honderden toeschouwers waren afgelopen weekend speciaal aan de finishlijn van de Castle Howard Triathlon blijven staan om Bailey Mathews te zien finishen. De jongen slaagde er ondanks zijn hersenverlamming in om 100 meter te zwemmen, 4 km te fietsen en 1,3 km te lopen. Het loopparcours legde de achtjarige af met een staprek. Maar in al zijn enthousiasme en toegejuichd door de vele supporters liet hij dat hulpmiddel voor wat het was om de laatste meters volledig zelfstandig af te leggen.

Dat hij daarbij nog twee keer ten val kwam deed er niet toe en gaf nog maar eens aan wat een doorzettingsvermogen de jongen heeft. Bailey haalde de finish en viel vervolgens in de armen van zijn apetrotse vader Jonathan.

Zijn ouders waren overweldigd door de aanmoedigingen van het publiek. “Je had zijn gezicht moeten zien toen hij die massa aan de aankomst zag. Hij wou finishen in stijl en iedereen tonen tot wat hij in staat is. Bailey is voor ons een constante inspiratiebron”, zei moeder Julie Hardcastle in The Daily Mail.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?