Verviers viert 30ste Grand Jogging

Nu zondag staat de 30ste editie van Les AP Grand Jogging de Verviers op het programma. De deelnemers mogen zich verwachten aan een mix van topsport en folklore op één van de zwaarste parcours van de Carrefour Running Tour.

Heel wat verklede deelnemers lopen mee in Verviers. (foto alain buyck)
Les AP Grand Jogging de Verviers is ondertussen een begrip geworden in de loopwereld, want de deelnemersaantallen gaan jaar na jaar in stijgende lijn. Veel lopers zakken dan ook alleen al voor de sfeer af naar de stad aan de Vesder.

De Grand Jogging is een mix van competitiesport en folklore, met ook heel wat verklede deelnemers voor wie fun en sportiviteit belangrijker zijn dan een snelle chrono. De muziekbandjes en rijen supporters langs de kant staan garant voor de nodige sfeer.

Les AP Grand Jogging de Verviers heeft misschien wel het zwaarste parcours van de hele Carrefour Running Tour. Het gaat er constant op en neer met afwisselend asfalt en onverharde wegen. Na de doortocht door het stadscentrum duik je recht de natuur in, om uiteindelijk te finishen in het volgepakte Stade de Bielmont.

Op het programma staan opnieuw de Start to Run 5km en de Grand Jogging de Verviers 13km. Inschrijven kan zondag nog van 11u30 tot 14u30 in het Stade de Bielmont.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?