Verschoren en Rens Belgisch marathonkampioen

Al vroeg op het seizoen werd in Lier het Belgisch, Vlaams én Antwerps kampioenschap marathon gehouden. Bart Verschoren en Els Rens pakten hun eerste titel.

550 deelnemers kwamen aan de start van de marathon, die op gang geschoten werd door Belgisch recordhoudster hink-stap-springen Svetlana Bolshakova. Daarnaast waren er ook 85 estafetteteams, 240 deelnemers aan de 10 Miles en 200 ‘Kidsrunners’, in totaal goed voor ruim 1.500 sportievelingen.

Bart Verschoren liep halverwege de marathon weg bij concurrenten Patrick VanderstraetenSteven Dobbelaere en Geert Steenmans. De Vlaams-Brabander finishte solo in 2u30:11 in zijn vierde marathon waarin hij voor eigen succes ging, maar was toch niet helemaal tevreden. “Ik had graag toch nog onder de 2u30 gezeten, want ik ging vandaag voor de tijd en minder voor de plaats”, aldus Verschoren, die Vanderstraeten en Steenmans naast zich kreeg op het podium. 

Ook bij de vrouwen ging de titel naar een Vlaams-Brabantse. De Aarschotse Els Rens was in 2u45:32 tien minuten sneller dan medefavoriete Ann Parmentier. Goed voor de 11de plaats in de totaalstand én een PR. Het brons was voor Clarisse Wagelmans. “De Belgische titel én mijn PR pakken in één keer, mooier kan niet”, aldus een dolblije Rens.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?