Veroorzaakt joggen rimpels?

Volgens cosmetische chirurgen willen steeds meer vrouwen een remedie tegen een 'loopgezicht'. Joggen zou naast roken en zonnebaden immers een van de grootste oorzaken zijn van vroegtijdige rimpelvorming.

Dat joggen goed is voor de gezondheid, staat als een paal boven water. Deze vorm van effectieve vetverbranding (tot 500 calorieën per uur) zou echter ook een nadeel hebben, namelijk het overhaaste verlies van vet in het gezicht.

In combinatie met de schade die wordt toegebracht aan de elasticiteit van de huid, schept dat ruimte voor het kweken van rimpels. Ook de blootstelling aan de natuurelementen tijdens het joggen door weer en wind speelt daarin mee.

Dat beweren althans enkele cosmetische en plastische chirurgen, die daarmee uiteraard voor eigen kraam prediken. Volgens Stephen Mulholland, een gerenommeerde plastische chirurg, zijn een kwart van zijn patiënten regelmatige lopers die de ‘loopschade’ willen uitwissen. Cosmetisch chirurg Dr. Gerald verwoordt het als volgt: “toegewijde joggers met een normaal gewicht in hun veertiger jaren hebben verwilderde, ingevallen gezichten”.

Amerika zou Amerika natuurlijk niet zijn als er daar al niet een bizar bestrijdingsmiddel op de markt was gekomen. Met de zogenaamde ‘chin slings’, stukjes plastiek die onder de kin kunnen worden geplaatst en opgehangen aan de oren, zou je hangende wangen en een gerimpelde nek kunnen tegengaan.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?