Veronique De Kock heeft loopmicrobe te pakken

Marc Herremans heeft aan de Gentse Watersportbaan een training als voorbereiding op de Wings For Life World Run gegeven. Ook Veronique De Kock liep mee. Bekijk de foto's!

Op 4 mei zal Ieper het toneel vormen voor de Wings For Life World Run, een wereldwijde, simultane run ten voordele van de Wings For Life stichting. Op die dag zal in 35 landen op exact hetzelfde moment door honderdduizenden mensen gelopen worden voor degenen die dit niet kunnen. De Wings For Life World Run wil namelijk geld inzamelen voor mensen met een ruggenmergletsel. Ambassadeur van de Belgische editie is Marc Herremans.

Herremans organiseerde afgelopen dinsdagavond aan de Gentse Watersportbaan samen met ex-Olympisch atleet en meermaals Belgisch kampioen 800m Joeri Jansen een trainingsrun. Er kwam een honderdtal loopfanaten opdagen. Jansen gaf looptips, terwijl Herremans coachte en supporterde. Marc Herremans was zeer blij met de opkomst: “Het doet me enorm veel plezier om te zien dat er zoveel mensen gemotiveerd zijn om te lopen voor Wings For Life. Het is een hart onder de riem voor de velen patiënten met een ruggenmergletsel en voor alle kinderen die nu in het ziekenhuis liggen het is hoopgevend om te weten dat er ooit een oplossing komt dankzij Wings For Life.”

VERONIQUE DE KOCK: ‘HEB DE SMAAK TE PAKKEN’

De bekendste deelneemster aan de training was ongetwijfeld Veronique De Kock. “Ik ben gestart met lopen in oktober en ik heb echt de smaak te pakken gekregen. Ik kijk er enorm naar uit om mee te lopen in Ieper en vooral benieuwd hoe lang ik de Catcher Car voor blijf”, aldus De Kock. 

AA Gent spelers Hannes Van der Bruggen en Jari Van De Putte kwamen samen met technisch directeur Gunther Schepens en Buffal- mascotte Ben Bundervoet de lopers een hart onder de riem steken en hun sympathie voor de actie betuigen. Hannes Van der Bruggen voelde de loopmicrobe kriebelen : “Spijtig dat de World Run in Ieper in de play-offs valt, anders ging ik sowieso meelopen. Ik vind het echt een supermooi initiatief en het parcours met die Catcher Car trekt me echt aan.”

Inschrijven voor de Wings For Life World Run kan nog tot en met 20 april. Alle inkomsten gaan integraal naar de Wings For Life Stichting ten voordele van internationale onderzoeksprojecten naar ruggenmergletsels.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?