Vernieuwing voor DH Brussels Urban Trail

Op zondag 24 juni krijgen lopers én wandelaars een unieke kans om onze hoofdstad op een bijzondere manier te (her)ontdekken tijdens de 4de editie van de DH Brussels Urban Trail. Die trekt naar de Europese wijk en het Jubelpark.

De DH Brussels Urban Trail maakt deel uit van de Keytrade Bank Urban Trail Series en verlaat letterlijk de platgetreden paden door te kiezen voor een compleet nieuw parcours. Zo liggen de start en finish voortaan op het gezellige Spanjeplein, pal in het historische centrum van Brussel. De DH Brussels Urban Trail neemt de deelnemers mee doorheen de Europese wijk en dus kan een bezoek aan het gloednieuwe museum van het Europese Parlement, het Huis van de Europese geschiedenis, niet ontbreken. Verder gaan de deelnemers op ontdekkingstocht in de musea van het Jubelpark en staat er een passage door het Legermuseum op het programma. Andere locaties worden de komende weken bekendgemaakt.

“De DH Brussels Urban Trail laat je niet zomaar het Europese district zien, de deelnemers krijgen de fantastische kans om een beetje van de Europese democratie te proeven terwijl het parcours hen door Station Europa, het informatiepunt van het Europees Parlement, en binnen in het Huis van de Europese Geschiedenis leidt”, aldus het European Parliament Visitors Team.

Lopers & wandelaars

Iedereen kan onze hoofdstad op zijn tempo ontdekken. Ook wandelaars krijgen de kans om 5 of 10 km lang te genieten van het rijke culturele erfgoed van Brussel. De DH Brussels Urban Trail is een pure belevingsloop. Daarom is er geen tijdsopname en worden er geen klassementen opgemaakt. Genieten is de boodschap!

De inschrijvingen zijn ondertussen geopend. Bij je inschrijving ontvang je een T-shirt van het evenement en een ontbijt, aangeboden door Delhaize.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?