Vernieuwde Brussels Airport Marathon & Half Marathon start aan het Atomium

Op zondag 4 oktober vindt de 17de editie van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon plaats op een volledig vernieuwd parcours. Met start onder het Atomium en finish op de piste van het Koning Boudewijnstadion krijgt de marathon een nieuwe iconische thuisbasis. De Brussels Airport Marathon zal in 2020 bovendien gelden als het Belgisch kampioenschap marathon. Inschrijven kan vanaf woensdag 26 februari om 16u.

Naast de marathon staan op zondag 4 oktober ook de vernieuwde Brussels Airport Half Marathon en enkele kortere afstanden op het programma. De allerkleinsten kunnen zich uitleven op de Alpro Kids Run in het Park van Laken. Binnen enkele weken zullen alle parcoursdetails en het exacte tijdschema bekendgemaakt worden.

“De Marathon van Brussel is nationaal én internationaal bekend”, aldus Benoit Hellings, schepen van Sport van de Stad Brussel. “Elke marathonloper, Brusselaar of niet, wordt uitgedaagd om de 42,195 kilometer te komen lopen door de parken en straten van Brussel. En deze editie 2020 heeft een aantal nieuwigheden om te ontdekken. Ik ben dus trots dat het plaatsvindt in de hoofdstad van Europa, en dat het onze stad in een positief daglicht zet.”

INTERNATIONAAL VISITEKAARTJE

De Brussels Airport Marathon & Half Marathon heeft een grote internationale weerklank. Een derde van alle lopers woont niet in België. De voorbije editie stonden er deelnemers uit niet minder dan 105 landen aan de start. De start aan het Atomium, allicht het meest bekende symbool van ons land, moet het internationale karakter van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon nog meer in de verf zetten.

“We steunen met veel enthousiasme de Brussels Airport Marathon & Half Marathon”, zegt Arnaud Feist, CEO Brussels Airport Company. “De internationale uitstraling van het evenement in het hart van Europa sluit perfect aan bij de ontwikkelingsstrategie van Brussels Airport. Net zoals de voorbije twee jaar hopen we nog meer medewerkers van de luchthavengemeenschap aan te trekken om deel te nemen, met name via het coachingprogramma dat we aanbieden. Omdat we van sport houden en zowel de professionele als amateursport willen ondersteunen.”

“De 42,195 km van de Brussels Airport Marathon is een internationaal visitekaartje!”, zegt Sven Gatz, Minister van Financiën, Begroting en van het Imago van Brussel in de Brussels Hoofdstedelijke Regering. “Brussel beschikt met de marathon over een sportieve troefkaart. Het minutieus uitgekozen parcours start aan het Atomium en slingert dan kriskras doorheen onze hoofdstad. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is blij met dit internationale evenement en verheugt er zich al op om de liefhebbers van de koninginnenwedstrijd van het lange afstandslopen op 4 oktober aanstaande te verwelkomen.”

INSCHRIJVINGEN OPENEN OP 26 FEBRUARI

Inschrijven voor alle afstanden van de vernieuwde Brussels Airport Marathon & Half Marathon kan vanaf woensdag 26 februari om 16u.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.