Vernieuwde Brugge Urban Trail valt in de smaak

De Brugge Urban Trail powered by Liantis is een vaste waarde binnen de Keytrade Bank Urban Trail Series en elk jaar valt er iets nieuws te beleven. Zo konden de meer dan 3500 lopers en wandelaars zondag tijdens de zesde editie proeven van enkele verborgen pareltjes buiten het historische stadscentrum.

De start van de Brugge Urban Trail powered by Liantis lag net als vorig jaar op de Markt, waar zich in de Hallenzalen de inschrijvingsstand, kleedruimtes, bewaarplaatsen voor de sporttassen en de ontbijtruimte bevonden. Via onder meer het Hof Bladelin, de tuin van het Karmelietenklooster en de AZ Sint-Jan Campus SFX slingerde het parcours tot op de Burg, waar vorig jaar de finish gelegen was.

Dit jaar ging de tocht echter nog verder. Via onder andere passages langs Chocolatier Dumon, de hoofdzetel van Liantis en Oud Sint-Jan bereikten de deelnemers de finish op het prachtig heraangelegde Zand. Wie voor een tocht van 11 in plaats van 6 km opteerde, kwam er nog een gesmaakt ommetje buiten het historisch centrum bij, langs onder meer de Sint-Godelieveabdij en Hotelschool Ter Groene Poorte.

Letterlijk een gesmaakt ommetje, want in Ter Groene Poorte werden de deelnemers getrakteerd op proevertjes uit de slagerij- en de patisserieafdeling. Ook bij Chocolatier Dumon mochten alle lopers en wandelaars even halt houden voor een proevertje. Haast en spoed was nergens voor nodig, want bij de Urban Trails is de tijd van geen belang en staat de beleving voorop.

Bovendien waren de weergoden de Brugge Urban Trail powered by Liantis gunstig gezind. De voorspelde regen bleef uit. Alle deelnemers konden op een droog parcours genieten van al het fraais en lekkers dat Brugge te bieden heeft.

Op zondag 18 november is de DH Namur Urban Trail de volgende afspraak in de Keytrade Bank Urban Trail Series en op zaterdagavond 8 december is er de nocturne van de GvA Mechelen Urban Trail.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?