Vernieuwd parcours voor de 4de Battle of the Ardennes

Zaterdag staat de vierde editie van Battle of the Ardennes op het programma. De obstacle run pakt uit met een vernieuwd parcours.

Duizenden deelnemers zakken zaterdag af naar de provincie Luxemburg voor de vierde Battle of the Ardennes, de laatste obstacle run uit de KBC Spartacus Series voor de zomervakantie. Ze krijgen een prachtig vernieuwd parcours voorgeschoteld van 11 km, 247 hoogtemeteres en 21 adembenemende hindernissen.

De start- en aankomstlocatie ligt net als vorig jaar in Barvaux, een deelgemeente van Durbuy. De passage door het centrum van Durbuy blijft behouden, de rest van het parcours werd hertekend. Zo lopen de deelnemers in de tegengestelde richting in vergelijking met de voorbije jaren.

Hindernissen

Wat de hindernissen betreft is het vooral uitkijken naar de twee nieuwe passages over de Ourthe. Bijna onmiddellijk na de start moeten de deelnemers via één van de tien apenbruggen een eerste keer de Ourthe oversteken. Net voordat de lopers door het centrum van Durbuy rennen, maken ze de tweede oversteek. Bij die passage moeten de deelnemers een brug oversteken waar non-stop water uit de Ourthe over zal stromen.

Eén van de laatste hindernissen is de vernieuwde “Cargo” (zie hieronder). Deze zal letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt worden: de deelnemers moeten hier maar liefst drie keer over klimmen en kruipen. Op het hoogste punt sta je meer dan 7 m boven de grond!

Waves

Om het comfort van de deelnemers op het parcours zo groot mogelijk te maken, wordt er om de 10 minuten in waves van 150 personen gestart. De eerste wave start om 12u. Iedere deelnemer krijgt een uniek Battle of the Ardennes T-shirt, een prachtige medaille aan de finish én 10% korting op de toegangsbandjes of op de activiteiten à la carte bij Adventure Valley Durbuy.

Net als vorig jaar is er naast twee bevoorradingen met water, ook een extra bevoorrading met sportdrank voorzien. De deelnemers kunnen hun dorst lessen na ongeveer 3 km, 6 km en 9 km. Jezelf inschrijven voor dit evenement kan trouwens nog steeds.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?